Київська громада через суд повернула приміщення в будинку-пам’ятці архітектури

Київська громада через суд повернула приміщення в будинку-пам’ятці архітектури

Укрінформ
Суд повернув територіальній громаді столиці приміщення вартістю понад 2,5 млн грн в будинку-пам’ятки архітектури на проспекті Перемоги.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Телеграмі.

«Київський апеляційний суд залишив в силі рішення суду першої інстанції, яким задоволено позов Солом’янської окружної прокуратури Києва та витребувано на користь територіальної громади столиці комунальні приміщення вартістю понад 2,5 млн гривень», - ідеться у повідомленні.

Як повідомлялось раніше, право власності на приміщення площею більше 190 кв м у будинку по проспекту Перемоги, 45, який є пам’яткою архітектури місцевого значення, перейшло до фізичної особи на підставі неіснуючого інвестиційного договору.

Захищаючи інтереси столичної громади, Солом’янська окружна прокуратура Києва заявила позов до суду про витребування об’єкту нерухомості з незаконного володіння.

Солом’янський районний суд Києва та Київський апеляційний суд погодилися з доводами прокурора та повністю задовольнили позов, яким визнано недійсним договір, скасовано незаконну реєстрацію права власності та витребувано нежитлове приміщення на користь столичної громади.

Крім того, за цим фактом розслідується кримінальне провадження за ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Будинок по проспекту Перемоги, 45 у Києві, що знаходиться поруч із станцією метро “Шулявська”, є пам’яткою архітектури місцевого значення, має охоронний № 227 та належить до комунальної власності. Будівлю побудовано у 1958 році.

Читайте також: Кияни пропонують встановити пам’ятник королеві Єлизаветі замість Щорса

Як повідомляв Укрінформ, у липні суд повернув територіальній громаді столиці будівлю кінотеатру «Молодіжний» у Святошинському районі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-