Зеленський подякував збірній за «справжній футбольний трилер»

Зеленський подякував збірній за «справжній футбольний трилер»

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський подякував збірній України з футболу за «справжній футбольний трилер» під час гри з Північною Македонією та привітав із перемогою.

Як передає Укрінформ, відповідний пост опублікований у його Твіттері.

«Україна vs Північна Македонія – 2:1! Напружений поєдинок і така потрібна перемога! Дякуємо за справжній футбольний трилер, дякуємо за важливі три пункти! Слава Україні!» - написав Зеленський.

Глава держави також поговорив із головним тренером збірної України з футболу Андрієм Шевченком і переказав вітання й подяку гравцям, тренерам та персоналу збірної за результат матчу. Про це він поінформував у Фейсбуці.

«Сьогодні Україні була потрібна лише перемога. І сьогодні наші хлопці її здобули. А все інше – вже не має значення. Щойно говорив про це з головним тренером збірної України з футболу Андрієм Шевченком. Усім гравцям, тренерському штабу та персоналу збірної переказав вітання й подяку за важливий результат», - написав Зеленський.

Читайте також: Вельс переміг Туреччину на Євро-2020

Він зауважив, що «від Києва до Бухареста – майже 1000 кілометрів, але це взагалі не відстань для потужної хвилі підтримки для нашої збірної від усієї країни».

«За словами гравців, вони відчували цю підтримку всі 90 хвилин. І, здається, це були 90 хвилин масштабної синхронізації понад 40 мільйонів українців. Біля екранів на літніх майданчиках, біля офісних комп’ютерів, домашніх телевізорів, радіоприймачів і смартфонів, від Ужгорода до Луганська, від Чернігова до Сімферополя – всі ми радісно кричали, коли забив Ярмоленко, потім знову кричали, коли забив Яремчук, потім обурювалися через пенальті в наші ворота, всією країною пили заспокійливе в останні п'ять хвилин і всією країною обіймалися після фінального свистка», - поділився Президент.

Він зауважив, що попереду декілька днів, аби «відновити сили, нервову систему та зірваний голос, щоб у матчі з Австрією знову великою єдиною сорокамільйонною хвилею заряджати нашу збірну України».

«Тільки Україна! Тільки перемога!» - підсумував Глава держави.

Читайте також: Італія перемогла Швейцарію і першою вийшла в плей-офф Євро-2020

З перемогою збірну також привітав Прем’єр-міністр Денис Шмигаль. 

Як повідомлялося, 17 червня збірна України з футболу здобула першу перемогу на XVI чемпіонаті Європи, обігравши в Бухаресті (Румунія) національну команду Північної Македонії з рахунком 2:1.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-