Хто переможе в українському футболі - функціонери чи політики?

Хто переможе в українському футболі - функціонери чи політики?

Укрінформ
Про стан справ в українському футболі і, зокрема, негативні тенденції в управлінні "грою мільйонів" на шляху її розвитку йшлося під час прес-конференції в Укрінформі.

Як вважає президент благодійної організації "Київщина футбольна" Елізбар Сарія, наше футбольне господарство стало занадто політизованим, повідомляє кореспондент агентства.

"Питання політизації футбольного господарства країни є дуже актуальним. Федерація футболу України (ФФУ - нині УАФ)  проводить зачистку регіональних феерацій, - заявив Сарія. - Відсторонюються від роботи досвідчені керівники, футбольні функционери, які мають власну думку, На їхніх місцях з'являються "потрібні" люди - керівники областей, народні депутати... При цьому головне футбольне відомство країни не соромиться використовувати неприйнятні методи - від ламання через коліно до введення альтернативних суб'єктів діяльності, якими підміняються легітимні осередки. Таке відбувалося в Херсоні, Одесі, Тернополі, Житомирі. Це свавілля не пройшло й повз Київську обласну федерацію футболу".

Голова Федерації футболу Київщини (КОФФ) у 1998–2015 роках, заслужений працівник фізичної культури і спорту України Олександр Тютюн зазначив, що його відсторонення від посади суперечить статутам ФІФА та УЄФА. 

"Я очолював федерацію 18 років. За тодішнього керівництва ФФУ вона була найкращою в Україні, мала законний юридичний статус. Теперішні очільники використали  політичний тиск та адмінресурс під час виборів голови організації. Це повне ігнорування статутів ФІФА та УЄФА. Адже державні органи не мають права втручатися в роботу громадських органзацій", - сказав екс-очільник КОФФ.

Президент футбольного клубу "Борисфен" Ігор Ковалевич, який також очолює громадське об'єднання "Академія футболу", упевнений, що футбол, який перетворюється на політику, може взагалі зникнути. 

"Нині викидають з футболу людей, які по тридцять років займаються розвитком цього виду спорту. До керівництва приходять не фахівці, функціонери, а депутати, очільники областей. Я з 90-х років займаюся розвитком футболу. Як молодий бізнесмен, прийшов до керіввництва Київщини і сказав: "Треба створити клуб". Запропонував бізнес-план. "Борисфен" потім двічі пройшов шлях від змагань аматорів до найвищого дивізіону, а створена на його базі юнацька збірна України виграла "срібло" чемпіонату Європи", - розповів Ковалевич.

Читайте також: Всесвітня Універсіада: в Неаполі сьогодні розіграють 28 комплектів медалей

Діалог резюмував заступник голови ГО "Школа футбольних арбітрів імені Ігоря Олексійовича Качара", кандидат юридичних наук Олексій Драчов: "ФФУ (УАФ) своїм модельним статутом, який протирічить Закону України "Про громадські організації", повнстю підім'яла під себе регіональні федерації футболу". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-