До суду направили справу народного депутата про спробу підкупу Кубракова й Найєма

До суду направили справу народного депутата про спробу підкупу Кубракова й Найєма

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду справу стосовно народного депутата, обвинуваченого у спробі підкупу топпосадовців у сфері відновлення.

Про це у Телеграмі повідомила пресслужба САП, передає Укрінформ.

"21 травня 2024 року прокурор САП скерував до суду обвинувальний акт стосовно чинного нардепа та його спільника, яких викрили на наданні неправомірної вигоди віцепрем'єр-міністру з відновлення України – міністру розвитку громад, територій та інфраструктури України та голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України", - зазначають у САП.

За даними САП, у межах досудового розслідування встановлено, що депутат, діючи у змові з директором акціонерного товариства, запропонував топпосадовцям неправомірну вигоду за виділення 1 млрд грн додаткового фінансування робіт, яке виконувало підконтрольне їм товариство. Пропонована сума хабаря мала становити від 3% до 5% від обсягу фінансування.

Читайте також: Спроба підкупу Найєма: НАБУ завершило слідство щодо двох депутатів

За даними слідства, надалі фігуранти надали частину неправомірної вигоди у розмірі 150 тис доларів.

Їхні дії кваліфіковані за ч. 4 ст. 369 ККУ. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомлялося, у листопаді 2023 року за дорученням керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) прокурор повідомив про підозру народному депутату, якого викрили у наданні неправомірної вигоди на той час віцепрем'єр-міністру з відновлення Олександру Кубракову і голові Держагентства відновлення Мустафі Найєму.

Читайте також: Депутат Лабазюк вийшов з-під варти під заставу у 40 мільйонів - адвокат

Також детективи НАБУ повідомили про підозру спільнику депутата – керівнику суб’єкта господарювання.

ВАКС обрав запобіжний захід депутату у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 40,260 млн грн застави та покладенням процесуальних обов’язків у разі її внесення.

За даними Укрінформу, йдеться про народного депутата Сергія Лабазюка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-