Депутат Лабазюк вийшов з-під варти під заставу у 40 мільйонів - адвокат

Депутат Лабазюк вийшов з-під варти під заставу у 40 мільйонів - адвокат

Укрінформ
Народний депутат Сергій Лабазюк вийшов з-під варти після внесення за нього визначеної Вищим антикорупційним судом застави.

Цю інформацію Укрінформу підтвердив його адвокат Євген Грушовець.

«Так, це правда, але точно не Лабазюк вносив заставу», - сказав він.

Читайте також: Спроба підкупу Найєма: ВАКС взяв під варту спільника народного депутата

Як повідомляв Укрінформ, Вищий антикорупційний суд 28 листопада обрав запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю внесення 40,260 млн грн застави народному депутату Лабазюку, який підозрюється у наданні неправомірної вигоди віцепрем'єр-міністру з відновлення – міністру розвитку громад, територій та інфраструктури та голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури.

За даними слідства, народний депутат, діючи за попередньою змовою з директором акціонерного товариства, запропонували топпосадовцям неправомірну вигоду за виділення 1 млрд грн додаткового фінансування робіт, яке виконувало підконтрольне їм зазначене товариство.

Пропонована сума неправомірної вигоди мала становити від 3% до 5% від обсягу фінансування. Слідство зазначило, що у подальшому підозрювані надали особам, які займають особливо відповідальне становище, частину хабаря в розмірі 150 тис. доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-