Спроба підкупу Найєма: ВАКС взяв під варту спільника народного депутата

Спроба підкупу Найєма: ВАКС взяв під варту спільника народного депутата

Укрінформ
Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду застосував до спільника народного депутата, підозрюваного в спробі підкупу посадовців у сфері відновлення, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 12,078 млн грн застави.

Як передає Укрінформ, про це Спеціальна антикорупційна прокуратура повідомила у Фейсбуці.

«24 листопада 2023 року слідчий суддя ВАКС за клопотанням детективів НАБУ, погодженим прокурором САП, застосував до керівника суб’єкта господарювання, якого спільно з народним депутатом викрили на наданні неправомірної вигоди топпосадовцям у сфері відновлення, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 12,078 млн грн застави. Строк дії тримання під вартою – до 21.01.2024», - йдеться в повідомленні.

Крім того на підозрюваного покладаються процесуальні обов’язки прибувати за кожною вимогою до детектива, прокурора та суду; не відлучатись з м. Хмельницького без дозволу детектива, прокурора або суду; повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у справі та свідками; здати на зберігання до відповідних органів державної влади паспорт для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд з України та в’їзд в Україну; носити електронний засіб контролю.

У САП нагадали, що за дорученням керівника САП прокурор повідомив про підозру чинному народному депутату, якого викрили на наданні неправомірної вигоди віцепрем'єр-міністру з відновлення України – міністру розвитку громад, територій та інфраструктури України та голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України.

Також за процесуального керівництва прокурорів САП детективи НАБУ повідомили про підозру спільнику нардепа – керівнику суб’єкта господарювання.

Читайте також: Спроба підкупу Найєма: НАБУ оголосило підозру ще одному народному депутату

Встановлено, що народний депутат України, діючи за попередньою змовою з директором акціонерного товариства запропонували топпосадовцям неправомірну вигоду за виділення 1 млрд грн додаткового фінансування робіт, яке виконувало підконтрольне їм зазначене товариство.

Пропонована сума неправомірної вигоди мала становити від 3% до 5% від обсягу фінансування.

У подальшому підозрювані надали особам, які займають особливо відповідальне становище, частину цієї неправомірної вигоди у розмірі 150 тис доларів США.

Зазначається, що наразі у ВАКС триває розгляд клопотання про застосування запобіжного заходу вищезгаданому народному депутату.

Як повідомляв Укрінформ, Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру народному депутату в спробі підкупу голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України.

За даними джерел Укрінформу, йдеться про народного депутата Сергія Лабазюка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-