Спроба підкупу Найєма: НАБУ завершило слідство щодо двох депутатів

Спроба підкупу Найєма: НАБУ завершило слідство щодо двох депутатів

Укрінформ
Детективи Національного антикорупційного бюро завершили слідство відносно двох народних депутатів, які намагалися дати хабар очільнику Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба бюро.

«НАБУ і САП завершили розслідування за підозрою двох чинних народних депутатів України та спільника одного з них у наданні неправомірної вигоди топпосадовцям у сфері відновлення», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у серпні 2023 року нардеп, член комітету з питань антикорупційної політики, звернувся до топпосадовця Державного агентства відновлення з проханням сприяти виділенню коштів на ремонт підконтрольного йому об’єкта інфраструктури. За це пообіцяв неправомірну вигоду у криптовалюті Bitcoin в еквіваленті 50 тис. доларів, а згодом надав її частину у розмірі 0,39 біткоїна, що на той момент дорівнювало 10 тис. дол.

У той самий час, інший народний депутат, за сумісництвом власник великого будівельного та аграрного бізнесів, звернувся до топпосадовця Міністерства відновлення з проханням надати його компанії підряди з відбудови інфраструктурних об’єктів на 1 мільярд гривень. За це пообіцяв «винагороду» у розмірі 3-5% від вартості кожного підряду. Для узгодження подальших домовленостей нардеп також залучив директора компанії. Після надходження 50 млн грн за підряд з відновлення зруйнованого мосту в одному з регіонів України народний обранець через довірену особу надав топпосадовцю Державного агентства відновлення обіцяний відсоток у сумі 150 тис. дол.

Читайте також: Суд відправив під арешт іще одного депутата, який намагався підкупити Найєма

У бюро інформують, що операція з викриття проходила у співпраці з керівництвом Міністерства та Держагентства під контролем детективів НАБУ і прокурорів САП.

Нагадаємо, раніше антикорупційні органи оголосили підозри народним депутатам Андрію Одарченку і Сергію Лабазюку у спробі підкупу віцепрем'єр-міністра з відновлення Олександра Кубракова та голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафи Найєма.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-