Лубінець: Усі публічні дії РФ про дотримання прав людини - лише вистава

Лубінець: Усі публічні дії РФ про дотримання прав людини - лише вистава

Укрінформ
Усі публічні дії росіян щодо дотримання прав людини є лише черговою виставою.

Про це у Фейсбуці написав український омбудсман Дмитро Лубінець, передає Укрінформ.

За його словами, РФ для виправдання своїх злочинів використовує низку тем, зокрема і права людини. Лубінець зазначив, що це стає зручним інструментом у російській пропаганді - як для внутрішньої аудиторії, так і для інших країн світу. Він заявив, що мета цього одна - зменшити підтримку України міжнародними партнерами та погіршити репутацію Української держави.

«Усі публічні дії країни-агресора щодо дотримання прав людини — лише чергова вистава», - переконаний омбудсман.

Уповноважений ВР з прав людини вважає, що Україні потрібно продовжувати чітко окреслювати іншим країнам, чому агресія РФ не може бути виправдана, і боротися в інформаційному просторі з наративами країни-терориста.

На його думку, Україна також не має допускати маніпуляцій, коли агресор і жертва агресії оцінюються за однією шкалою, як це раніше зустрічалося в доповідях міжнародних організацій.

За його словами, навіть в умовах того, що Україна захищає свою територіальну цілісність і незалежність, українська сторона захищає права людини, вдосконалює законодавство і рухається до того, щоб стати повноправним членом ЄС і НАТО.

«Те, як ми захищаємо права і свободи людини, наші партнери бачать на конкретних діях, коли приїжджають з візитом в Україну. Так само вони можуть побачити й «захист» прав людини Росією: знищені міста і села, зруйноване житло й заклади освіти, вбиті та поранені українці від ворожих обстрілів», - написав уповноважений.

Він нагадав, що у 2014 році РФ виправдовувала окупацію Криму і частини Донецької та Луганської областей риторикою, що Росія нібито змушена захистити людей на цих територіях.

«У 2022 вторгнення супроводжувалося тими ж тезами: нібито армія РФ прийшла в нашу державу, щоб захистити частину населення України, яке спілкується російською мовою. Проте в Україні не було утисків російської мови. Тому така позиція РФ – лише черговий цинізм», - зазначив Лубінець.

За словами омбудсмана, справжньою реальністю є тортури над українцями на ТОТ лише за те, що вони спілкувалися українською.

Читайте також: Падіння російського Іл-76: Лубінець каже, що Москва ігнорує звернення щодо «загиблих»

«На жаль, ми іноді маємо повторювати одні й ті ж речі, щоб їх зрозуміла та запам’ятала міжнародна спільнота. Серед них та річ, що для РФ права людини існують лише на папірцях, а не в житті. І РФ порушує їх, а також норми міжнародного гуманітарного права», - заявив уповноважений з прав людини.

Як повідомлялося, правозахисники передали Незалежній комісії ООН з розслідування порушень в Україні імена 53 цивільних, які були викрадені окупантами на півдні та вивезені до тимчасово окупованого Сімферополя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-