Мін’юст просить суд про санкції щодо родини Балицьких, які співпрацюють з РФ

Мін’юст просить суд про санкції щодо родини Балицьких, які співпрацюють з РФ

Укрінформ
Міністерство юстиції України подало позов до Вищого антикорупційного суду про застосування санкцій до Євгена Балицького, Віталія Балицького та Олександра Балицького, які співпрацюють із російськими окупантами.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба міністерства. 

“ Мін’юст подав до Вищого антикорупційного суду позов про застосування до Балицького Євгена Віталійовича, Балицького Віталія Броніславовича та Балицького Олександра Євгеновича санкції, передбаченої пунктом 11 частини 1 статті 4 Закону України про санкції", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що Євген Балицький є колишнім депутатом Верховної Ради України, якого після повномасштабного військового вторгнення РФ на територію України було призначено так званим "губернатором Запорізької області".

“В якості так званого "губернатора", Балицький Є.В. активно співпрацює з Росією, зокрема він займався організацією так званого "референдуму" про приєднання Запорізької області до РФ, а станом на сьогодні він курує виселення проукраїнських жителів Запоріжжя з власних осель, незаконний продаж їх нерухомого майна, а також поширює в медіа проросійську пропаганду”, - інформують у міністерстві.

Зазначається, що Віталій Балицький — батько Євгена Балицького, надає потужності належних йому та захоплених ним підприємств збройним силам РФ з метою виготовлення та ремонту їх озброєння.

Читайте також: Мінюст просить суд застосувати санкції до Табачника

Також повідомляється, що Олександр Балицький, син Євгена Балицького, вступив у проросійське воєнізоване угруповання і виступає на боці РФ проти Збройних сил України.

Як повідомлялося, 2 квітня Міністерство юстиції України подало позов до ВАКС про застосування санкцій до священнослужителя Ростислава Швеця (митрополит Лазар), який вчиняв активні дії, спрямовані на підтримку збройної агресії РФ проти України та окупації її територій шляхом матеріально-технічного забезпечення збройної агресії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-