Укренерго попереджає про ймовірні обмеження електропостачання у низці областей

Укренерго попереджає про ймовірні обмеження електропостачання у низці областей

Укрінформ
З метою усунення наслідків атаки та підтримки роботи енергосистеми впродовж дня в різних регіонах можуть застосовуватися обмеження електропостачання.

Про це повідомив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає Укрінформ.

"Обмеження електропостачання протягом сьогоднішнього дня, поки енергетики будуть усувати наслідки атаки, можуть бути в різних регіонах, зокрема на Лівобережній Україні. Це контрольовані обмеження, вони потрібні енергетикам для цілісної роботи енергосистеми й відновлення уражених об'єктів", - сказав Кудрицький.

Він зауважив, що атака була комбінованою: крилатими ракетами, балістикою та дронами; росіяни цілилися по тепло- й гідроелектростанціях, магістральних підстанціях. Пошкодження об'єктів енергетики зафіксовані в різних регіонах, але найбільше постраждав Харків.

Читайте також: На ДніпроГЕС після російської атаки триває пожежа, загрози прориву немає - Укргідроенерго

За словами очільника Укренерго, розглядається можливість залучення аварійної допомоги для підтримки енергосистеми, доки енергетики проводитимуть відновлювальні роботи.

"Енергосистема працює стабільно, вона не втратила цілісність", - підкреслив Кудрицький.

Як повідомлялося, через ракетну атаку в ніч проти 22 березня є пошкодження низки об'єктів енергетики. Запорізька АЕС втратила одну лінію живлення, пошкоджене обладнання теплоелектростанцій та ДніпроГЕС.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-