НАЗК та Антикорупційна ініціатива ЄС розширюватимуть співпрацю

НАЗК та Антикорупційна ініціатива ЄС розширюватимуть співпрацю

Фото
Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) та Антикорупційна ініціатива Європейського Союзу в Україні (EUACI) планують розширити сфери співпраці.

Як передає Укрінформ, про це домовились новопризначений голова НАЗК Віктор Павлущик і керівник EUACI Аллан Паг Крістенсен під час першої робочої зустрічі, повідомляє пресслужба НАЗК.

Очільник НАЗК висловив своє бачення основних напрямів майбутнього розвитку агентства та подякував команді EUACI за постійну підтримку.

Зокрема серед зазначених пріоритетів є оптимізація процесів електронного декларування, імплементація Державної антикорупційної програми (ДАП) та Антикорупційної стратегії, збереження та посилення команди НАЗК.

Саме своєчасна імплементація ДАП зазначена в рекомендаціях Європейської комісії для України в межах Пакета розширення ЄС щодо забезпечення прогресу України на шляху до членства в Європейському Союзі.

Читайте також: НАЗК підключило до Порталу повідомлень викривачів уже 192 організації

«За кілька років проєкт EUACI зарекомендував себе як незамінна опора для підтримки НАЗК. Я переконаний у необхідності розширити та поглибити співпрацю, скерувати діяльність на сприяння виконанню Антикорупційної стратегії та ДАП», – зазначив Павлущик.

За його словами, також дуже важливо впроваджувати в освітній процес шкіл та університетів навчальні матеріали, курси, рекомендації для формування доброчесності молоді та підвищення рівня прозорості у діяльності закладів освіти в цілому.

Своєю чергою Крістенсен привітав новопризначеного голову, висловив готовність EUACI підтримувати роботу НАЗК та наголосив на надзвичайній важливості превентивних заходів для зниження рівня корупції в Україні.

«НАЗК є нашим надійним партнером у сфері запобігання та протидії корупції. Ми раді бачити, що пріоритети НАЗК тісно пов'язані з пріоритетами нашої програми. Ми сподіваємося на розширення нашої співпраці під керівництвом пана Павлущика, зокрема у сферах освіти, етики та підвищення обізнаності населення, щоб формувати нове покоління українців через цінності доброчесності», - сказав керівник EUACI.

Як повідомлялося, Антикорупційна ініціатива Європейського Союзу в Україні - це провідна програма технічної допомоги Україні з боку ЄС у сфері боротьби з корупцією. EUACI фінансується ЄС і співфінансується та впроваджується МЗС Данії.

Читайте також: Новий голова НАЗК зустрівся з послами G-7

EUACI надає підтримку антикорупційним інституціям, а також підтримує доброчесні міста, громадські організації та журналістів-розслідувачів.

Програма проводить аналіз законодавства, здійснює адвокаційну роботу, а також сприяє імплементації антикорупційних реформ в Україні.

Як передавав Укрінформ, згідно з останнім опитуванням корупція посідає друге місце серед головних проблем в Україні, поступаючись тільки війні з Росією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-