НАЗК підключило до Порталу повідомлень викривачів уже 192 організації

НАЗК підключило до Порталу повідомлень викривачів уже 192 організації

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції вже підключило 192 організації до Єдиного порталу повідомлень викривачів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НАЗК.

“Станом на сьогодні до системи підключено 192 організації. З дати початку роботи порталу (6 вересня 2023 року) до нього внесено 1 672 повідомлення (з яких 1 172 розглядаються Національним агентством). За результатами розгляду повідомлень підтверджено 24 статуси викривача (без розкриття відомостей про особу, що здійснила повідомлення)”, - йдеться у повідомленні.

У НАЗК нагадали, що до 2 квітня триває підключення п’ятої черги організацій, в межах якої до порталу мають приєднатися державні органи, юрисдикція яких поширюється на територію одного або кількох районів, районів у містах, міст обласного значення, а також сільські, селищні й міські ради.

НАЗК закликало усі організації, ще не підключені до порталу, подавати документи для підключення, і нагадало про відповідальність за недотримання цього обов’язку.

Для того, щоб підключитися до Порталу викривачів, необхідно направити до Нацагентства відповідний лист-звернення, з урахуванням встановленої черговості.

“Закон України “Про запобігання корупції” встановлює обов’язок для всіх державних органів, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, юридичних осіб публічного права та юридичних осіб, зазначених в частині другій статті 62 закону, щодо забезпечення ними умов для повідомлення інформації про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, а також інших порушень закону. В разі виявлення порушення зазначених вимог НАЗК вносить керівнику відповідного органу припис щодо усунення порушень законодавства, проведення службового розслідування, притягнення винної особи до дисциплінарної відповідальності”, - наголосили у НАЗК.

Читайте також: Соцопитування свідчать про зміну ставлення українців до корупції - посол ЄС

Портал - це єдина уніфікована інформаційно-комунікаційна система із гарантованим державою цілодобовим доступом для подачі повідомлень, що гарантує викривачам дотримання умов конфіденційності та анонімності, та є обов’язковим каналом, роботу якого мають забезпечити усі організації, передбачені законом.

Як повідомлялось, 6 вересня 2023 року НАЗК запустило Єдиний портал повідомлень викривачів, на якому громадяни можуть подати повідомлення про факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, а також інших порушень Закону "Про запобігання корупції".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-