У Міноборони прокоментували затримання експосадовця Сил логістики ЗСУ

У Міноборони прокоментували затримання експосадовця Сил логістики ЗСУ

Укрінформ
Міністерство оборони України активно співпрацює з правоохоронними органами над викоріненням корупції в оборонній сфері. Зокрема, в справі проти колишнього начальника центрального управління продовольчого забезпечення Командування сил логістики ЗСУ.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» заявив заступник міністра оборони Дмитро Кліменков.

«Міністерство оборони активно співпрацює з правоохоронними органами, адже ми максимально зацікавлені у встановленні справедливості. Ви розумієте, що міністерство і має сприяти слідчим у проведенні всіх необхідних дій, і, крім цього, на постійній основі здійснює власний внутрішній аудит, можна сказати, з перших днів, коли міністр оборони Рустем Умєров почав працювати. Тож дійсно, можу підтвердити, що в результаті співпраці Міноборони, ДБР та Генпрокуратури було затримано колишнього начальника центрального управління продовольчого забезпечення Командування сил логістики ЗСУ, згідно з офіційною інформацією від ДБР його підозрюють в набутті необґрунтованих активів, які вже були зазначені», - сказав Кліменков.

Він також зазначив, що через таємницю слідства наразі не можна розповідати деталі, однак запевнив, що спільно з правоохоронцями Міноборони робитиме все можливе для відшкодування збитків державі.

«Я абсолютно переконаний, що слідство за сприяння Міноборони робить усе можливе, щоб збитки, завдані державі, були компенсовані», - наголосив заступник міністра.

За словами Кліменкова, новини про затримання та нові кримінальні справи, які останнім часом з’являються, є яскравим свідченням змін в оборонному відомстві.

Читайте також: БЕБ запобігло розтраті понад 20 мільйонів на будівництві фортифікацій

«Один із пріоритетів команди Міноборони - це вичищення системи від недоброчесних учасників всередині установи і зовні, звісно. Нова команда міністерства активно працює над цим у тісній співпраці з правоохоронними органами. Ми викорінюємо прояви корупції. Система, звісно, чинить опір, однак ми це здолаємо, це абсолютно точно. По-друге, це свідчить про правильність обраного нами шляху побудови нової архітектури закупівель за стандартами НАТО. Ми відходимо назавжди від радянщини і пострадянської системи, коли Міноборони безпосередньо проводило закупівлі і водночас контролювало їх», - розповів заступник міністра.

Він нагадав, що віднедавна закупівлі в оборонній сфері здійснюють дві закупівельні агенції – Державний оператор тилу та Агенція оборонних закупівель.

Запровадження нової політики закупівель запобігатиме випадкам корупційних дій окремих недоброчесних посадовців.

Як повідомляв Укрінформ, колишньому посадовцю одного з управлінь продовольчого забезпечення тилу Командування Сил логістики ЗСУ, якого викрили у незаконному збагаченні на майже 58 млн грн, повідомили про підозру.

Фото: ОГП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-