Завдяки МВС України зброя із зони боїв не потрапляє до рук злочинців у ЄС - єврокомісар

Завдяки МВС України зброя із зони боїв не потрапляє до рук злочинців у ЄС - єврокомісар

Укрінформ
Завдяки тісній співпраці Європейської комісії з МВС України зброя із зони бойових дій не потрапляє в руки злочинців на території Євросоюзу.

Про це у Брюсселі, під час пресконференції за підсумками Ради міністрів ЄС з питань юстиції та внутрішніх справ, заявила єврокомісар Ілва Йоганссон, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вони дуже тісно працюють разом з нами, щоб захистити і нас, щоб до ЄС не потрапляла зброя, яка зараз є в Україні, в руках українців. Це поліцейське співробітництво є чудовим, і його результат є чудовим. Українці зареєстрували всю стрілецьку зброю, і ми не бачимо нічого, жодної вогнепальної зброї, яка б потрапляла з України в руки кримінальних груп», - зазначила вона.

Єврокомісар подякувала главі МВС України та його команді за відданість справі, за високий рівень співробітництва, та наголосила, що ситуація вимагає від сторін залишатися пильними, продовжуючи співпрацю у цій сфері.

«Я думаю, це дійсно безпрецедентно, - те, що роблять українці. Як вони б’ються, щоб захистити свій суверенітет, свободу і країну. А також щоб захистити всіх нас, наші спільні цінності. Вони є настільки сильними, вони є настільки відданими, і, безумовно, вони приносять жертву, з якою ми не можемо зрівнятися. Але ми маємо забезпечити, що будемо стояли поряд з Україною та українцями, так довго, як буде необхідним», - наголосила Йоганссон.

Читайте також: Рада міністрів ЄС із внутрішніх справ обговорить ситуацію в Україні - єврокомісар

Вона вказала на важливість рішення Європейської ради, яким у бюджеті ЄС на 2024-2027 роки створено Український фонд в обсязі 50 мільярдів євро.

«В той час, коли українці б’ються на цій війні, проти вторгнення Росії, вони також досягають справжнього прогресу на шляху вступу до ЄС. Особливо у моїй сфері, у дуже важкій сфері боротьби з корупцією. Вони досягають у цьому дуже багато прогресу», - наголосила єврокомісар.

Як повідомлялося, в понеділок у Брюсселі відбулося перше у цьому році формальне засідання Ради міністрів ЄС з питань юстиції та внутрішніх справ, до якого в режимі телеконференції приєднався міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-