Шмигаль вважає, що Мінветеранів має працювати на час війни і на час її закінчення

Шмигаль вважає, що Мінветеранів має працювати на час війни і на час її закінчення

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль вважає, що Міністерство ветеранів має працювати на час війни і на час її закінчення, питання – у якому форматі повинна здійснюватися його робота.

Про це він сказав під час щорічної пресконференції за підсумками 4 років роботи уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Що стосується Міністерства ветеранів, то про доцільність роботи цього міністерства треба говорити з ветеранами, бо це свого часу була їх ініціатива… У моєму розумінні, на період війни і завершення війни Мінветеранів має існувати. Крім певного символізму і пріоритетності, це важливий момент, який буде потрібен нашій країні на момент демобілізації, коли велика кількість людей одночасно стануть ветеранами і потребуватимуть значної підтримки. І треба знайти цей формат. Чи це має бути окреме міністерство, чи потужна частина соціальної політики держави – це дискусія, і її треба проводити з суспільством», - зазначив Шмигаль.

За його словами, така дискусія зараз триває. Він висловив впевненість, що питання буде вирішене цього року.

Прем’єр також зауважив, що сьогодні дискутується і питання ефективності роботи Мінветеранів і надання того спектру ветеранської політики, якого потребують ветерани сьогодні.

У цьому контексті він повідомив, що уряд сьогодні серйозно працює над формуванням ветеранської політики. «Ми розуміємо, що ключові напрямки – це перехід від військового життя до цивільного, повернення ветерана додому, його реабілітація, освіта, здоров’я, робота, житло. Це ті речі, які мають бути реалізовані у ветеранській політиці. І ми активно над цим працюємо зараз», - наголосив керівник уряду.

Читайте також: В Україні планується на третину скоротити кількість міністерств - Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, Український ветеранський фонд Міністерства у справах ветеранів фінансово підтримав 508 ветеранських підприємницьких ініціатив.

Фото: Телеграм Денис Шмигаль

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-