В Анкарі відкрили фотовиставку про наслідки війни РФ проти України

В Анкарі відкрили фотовиставку про наслідки війни РФ проти України

Фото, відео
Укрінформ
У посольстві Франції в Туреччині відкрилася фотовиставка, що демонструє наслідки широкомасштабного вторгнення Росії в Україну, численні жертви та руйнування, а також підтримку України з боку Франції та інших союзників.

Про це повідомляє кореспондентка Укрінформу.

“Ці світлини демонструють масштаби людських трагедій, яких зазнали українці від початку російської агресії. Мільйони людей були змушені залишити свої домівки, втратили все своє майно і дуже часто - близьких. Але ці фотографії також демонструють хоробрість людей, які сповнені рішучості уникнути повторення історії, яка часто була для них трагічною, успішно протистояти ворогові, який думав, що легко підкорить їх під час “триденної спецоперації”. Зрештою, ці фотографії свідчать про солідарність і людяність українців - об'єднаного у біді найвеличнішого з народів”, - сказала на відкритті експозиції посол Франції в Туреччині, колишній посол Франції в Україні Ізабель Дюмон.

Дипломатка наголосила, що підтримка України є визначальною для майбутнього європейської та світової безпеки. Про найвищий рівень підтримки з боку Франції свідчить, зокрема, поїздка до Києва міністра закордонних справ Стефана Сежурне одразу після вступу на посаду, а також багатотисячі демонстрації, які 24 лютого, у другу річницю повномасштабного вторгнення, пройшли у французьких містах.

Читайте також: У Запоріжжі відкрили виставку світлин, зроблених військовими на лінії фронту

Своєю чергою посол України в Туреччині Василь Боднар наголосив, що "безпека України - це безпека Європи, це безпека усього світу, інвестуючи в Україну ви інвестуєте у наше спільне майбутнє”.

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови, яким належать більшість представлених на виставці робіт, звернулися до учасників відкриття виставки з відеозверненням, записаному під Авдіївкою.

В Анкарі відкрили фотовиставку про війну Росії проти України / Фото: Ольга Будник, Укрінформ

“Ми намагаємося показати світові правду про війну в нашій країні. Дуже жорстоку, страшну війну. Ми бачимо, як будівля за будівлею росіяни знищують наші міста, вони буквально зникають на наших очах… На наших фото є безліч доказів того, що це не просто війна, це - дійсно геноцид українського народу. Росіяни роблять усе, щоб знищити не тільки військові об'єкти, вони порушують правила війни, вбивають цивільних. Це дуже жорстока і дуже страшна війна”, - сказали фотографи.

Вони закликали світову спільноту допомогати Україні зброєю та боєприпасами, аби щонайшвидше перемогти агресора.

Читайте також: В Одесі відкрили благодійну фотовиставку «Крізь біль до свого»

Як повідомляв Укрінформ, президент Франції Емманюель Макрон раніше заявив, що окрім підготовки пілотів, Франція розглядає нові можливості своєї участі у міжнародній коаліції літаків F-16.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-