Українські суди вже винесли 80 вироків щодо російських воєнних злочинців - генпрокурор

Українські суди вже винесли 80 вироків щодо російських воєнних злочинців - генпрокурор

Укрінформ
Українські суди за час повномасштабної війни ухвалили 80 вироків щодо російських воєнних злочинців.

Про це сказав генеральний прокурор Андрій Костін під час форуму ««Україна. Рік 2024», повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогодні нами ідентифіковано 512 підозрюваних, 350 справ уже відправлено в українські суди. Вже маємо 80 вироків українських судів щодо російських воєнних злочинців під час війни. ...Такого ще не відбувалося в жодній війні", - сказав Костін.

За його словами, на сьогодні розслідується понад 122 тисячі воєнних злочинів. Пріоритетним завданням системи кримінальної юстиції є пошук винних та притягнення їх до відповідальності як у національних, так і в міжнародних судових інституціях.

"Ми маємо три команди, які розслідують злочин агресії, злочин геноциду та всі інші воєнні злочини. Для того щоб розслідувати їх ефективно, ми не тільки підсилили наш департамент, який розслідує злочини на центральному рівні, а й створили дев'ять регіональних відділень у тих регіонах, де воєнні злочини були скоєні у великій кількості. Ми також створили спеціальні команди, які розслідують ті воєнні злочини, яких не розслідував ніхто", - сказав Костін.

Читайте також: Для збору доказів воєнних злочинів Росії важлива участь неурядових організацій - Держдеп

Він наголосив, що покарання Росії та винних у воєнних злочинах, відновлення справедливості для жертв і постраждалих унаслідок війни є необхідною передумовою збереження світового порядку та сталого миру.

Як повідомлялося, до українських суду передані обвинувальні акти щодо 12 російських генералів, які скоювали злочини в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-