УІНП торік видав книгу «Без ротацій» і взяв участь в організації 10 виставок про війну

УІНП торік видав книгу «Без ротацій» і взяв участь в організації 10 виставок про війну

Укрінформ
Український інститут національної пам’яті торік видав книгу «Без ротацій» про українських військових з Луганської і Донецької областей та взяв участь в організації 10 виставкових проєктів про війну.

Про це розповів в.о. голови Українського інституту національної пам’яті Володимир Тиліщак під час публічного звіту про роботи УІНП у 2023 році, що відбувся в Укрінформі.

«Серед традиційних напрямків роботи Інституту - видавнича і виставкова робота. На жаль, через обмежені фінансові ресурси Інститут мав можливість видати минулого року лише одну книгу. Це книга «Без ротації», присвячена воїнам з Донецької та Луганської областей, котрі уже фактично 10 років зі зброєю в руках борються з російськими окупантами за звільнення власних домівок», - зазначив Тиліщак.

За його словами, ця книга уже була презентована в Краматорську, а цього року планується її презентація в інших регіонах України.

Крім цього, минулого року були започатковані ще два видавничі проєкти, в яких взяли участь співробітники УІНП. Один із них - брошура «Рашизм - це...». Ця брошура видана на основі матеріалів відповідної виставки, що вже експонувалася в Україні.

Тиліщак також розповів, що торік були реалізовані 10 виставкових проєктів, у яких взяв участь Український інститут національної пам’яті або виступав партнером. Серед них - проєкти «Стерті з лиця землі», «Наш Маріуполь», «Свідчення про війну. Городнянська та Чернігівська громади».

Читайте також: Про війну треба збирати якомога більше даних по свіжих слідах - Дробович

«Проєкт «Стерті з лиця землі» розповідає про українські міста і села, що справді вщент були знищені російськими окупантами. Зараз планується експонування цієї виставки у країнах Європи. За підтримки Світового конгресу українців та діаспори здійснюється переклад матеріалів проєкту іноземними мовами. І на сьогодні уже є переклади англійською і польською мовами, здійснюється переклад на іспанську. Виставка невдовзі буде експонуватися в Черкасах, а згодом в інших регіонах України і за кордоном», - повідомив в.о. голови УІНП.

За його словами, в Європі уже експонується інший виставковий проєкт «Свідчення про війну. Городнянська та Чернігівська громади», матеріали якого перекладені англійською.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-