Сирський подякував військовим журналістам за мужність і жертовність

Сирський подякував військовим журналістам за мужність і жертовність

Укрінформ
Головнокомандувач ЗС України генерал-полковник Олександр Сирський у День військового журналіста подякував їм за мужність і жертовність.

Як повідомляє Укрінформ, про це Сирський написав у Фейсбуці.

«Сьогодні, 16 лютого ми вшановуємо українських військових журналістів, пресофіцерів і воєнкорів. Саме 16 лютого 2015 року, під час виконання бойового завдання, в районі міста Дебальцеве загинув кореспондент телерадіокомпанії «Бриз» Міністерства оборони України, капітан 3-го рангу Дмитро Лабуткін... З 2018 року, за ініціативи військових журналістів, відповідно до рішення міністра оборони цей день став днем вшанування праці військових журналістів», - написав Сирський.

Він наголосив, що за десять років російсько-української війни особисто переконався наскільки важлива робота військових журналістів.

«Ворог веде проти нас гібридну війну. Окрім щоденних штурмів позицій наших військ, ракетних та авіаційних атак, - російські загарбники обстрілюють нас інформаційно. Вони підступно атакують нас своїми фейками, намагаючись щоденно, щохвилини посіяти в українському народі паніку і зневіру, щоб підірвати наш непереможний дух до боротьби і перемоги», - зазначив Сирський.

Він зауважив, що російські терористи бомбардують країни вільного світу своєю брехливою пропагандою - намагаючись підірвати підтримку України у її визвольній боротьбі, зірвати постачання зброї та гуманітарної допомоги і головне - зруйнувати світову антипутінську коаліцію.

«Російській брехні і пропаганді ми можемо протиставити єдину дієву зброю - це правду! Правда про боротьбу і незламність нашого народу, правда про героїзм наших українських захисників і захисниць, правда про злочини кремля в Україні, правда про геноцид українців, який здійснюють російські терористи. Це все можливо тільки завдяки невтомній праці українських воєнкорів - цивільних українських журналістів, військових журналістів і пресофіцерів, які пройшли разом з українськими миротворцями всі «гарячі точки» світу, які з 2014 року пройшли всі стежки війни в Україні, які щоденно під обстрілами, пліч-о-пліч з нашими воїнами, щоб повідомити своїм читачам, глядачам та радіослухачам правдиві і свіжі новини про сучасну боротьбу українського народу за свою свободу і незалежність! Щиро дякую сьогодні вам за вашу мужність і жертовність!», - наголосив Сирський.

Він закликав згадати всіх друзів, побратимів і посестер – загиблих українських військових журналістів.

Читайте також: В Україні за час вторгнення РФ постраждали понад 100 журналістів - «Репортери без кордонів»

«Багатьох з них знав особисто», - підкреслив він.

Серед загиблих такі прізвища: Дмитро Лабуткін, Герой України Віктор Гурняк, автор першого в Україні військового реаліті Рекрут UA Олексій Чубашев, Олег Задоянчук, Олександр Махов, Віктор Дудар та Олександр Бондаренко.

Як повідомляв Укрінформ, від початку повномасштабного вторгнення в Україні загинули 79 українських працівників медіа, 16 з них - при виконанні професійних обов'язків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-