В Україні з початку повномасштабної війни загинули 79 журналістів - НСЖУ

В Україні з початку повномасштабної війни загинули 79 журналістів - НСЖУ

Укрінформ
Від початку повномасштабного вторгнення в Україні загинули 79 українських працівників медіа, 16 з них - при виконанні професійних обов'язків.

Про це голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко повідомив під час міжнародної експертної дискусії «Два важких роки війни: досвід подолання викликів для безпеки журналістів та стійкості медіа», передає кореспондент Укрінформу.

«За даними моніторингу Національної спілки журналістів України і інших міжнародних та національних інституцій, наразі відомо про щонайменше 79 журналістів та працівників медіа, які загинули з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну», – сказав Томіленко.

Він поінформував, що серед них – 16 журналістів, які загинули при виконанні професійних обов'язків, також журналісти – цивільні жертви та працівники медіа, які загинули у лавах ЗСУ, захищаючи Україну.

Читайте також: В Україні за час вторгнення РФ постраждали понад 100 журналістів - «Репортери без кордонів»

Дискусія організована Національною спілкою журналістів України спільно із Міністерством культури та інформаційної політики України і під патронатом Національної комісії України у справах ЮНЕСКО. У ній взяли участь заступник Міністра культури та інформаційної політики з питань європейської інтеграції Тарас Шевченко, голова комітету ВР з питань свободи слова Ярослав Юрчишин, представники посольства Японії, керівництво Бюро ЮНЕСКО в Україні, українські журналісти, які працюють на передовій.

Як повідомляв Укрінформ, щонайменше 25 українських журналістів перебувають у полоні в Російській Федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-