У комітеті Ради анонсували адвокаційну кампанію щодо полонених журналістів

У комітеті Ради анонсували адвокаційну кампанію щодо полонених журналістів

Укрінформ
У Верховній Раді найближчим часом буде зареєстроване звернення до міжнародних структур з метою привернення уваги до українських журналістів, які перебувають у полоні.

Про це голова Комітету ВР з питань свободи слова Ярослав Юрчишин повідомив під час міжнародної експертної дискусії «Два важкі роки війни: досвід подолання викликів для безпеки журналістів та стійкості медіа», передає кореспондент Укрінформу.

Депутат підкреслив, що активізація роботи з міжнародними партнерами щодо визволення захоплених у російський полон журналістів є пріоритетом профільного парламентського комітету.

«Найближчим часом у Верховній Раді буде зареєстроване звернення до міжнародних структур з метою привернення уваги до журналістів, і разом з «Репортерами без кордонів» і, сподіваюсь, Міжнародною федерацією журналістів ми будемо розробляти адвокаційну кампанію привернення уваги до цього питання», – сказав Юрчишин.

Читайте також: Для України тема безпеки журналістів є пріоритетом - МКІП

Він зауважив, що у полоні перебувають 26 цивільних журналістів, які були захоплені не зі зброєю в руках. Комітет не має верифікованої інформації щодо місцеперебування частини з них.

Як повідомляв Укрінформ, за даними міжнародної організації «Репортери без кордонів», понад 100 українських та іноземних журналістів, акредитованих в Україні, постраждали від російської агресії за два роки повномасштабної війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-