Для України тема безпеки журналістів є пріоритетом - МКІП

Для України тема безпеки журналістів є пріоритетом - МКІП

Укрінформ
Для України тема безпеки журналістів є пріоритетом, держава розглядає інформбезпеку не лише через призму боротьби з дискримінацією, а й у контексті захисту прав громадян на отримання інформації.

Про це заступник міністра культури та інформаційної політики Тарас Шевченко сказав під час міжнародної експертної дискусії «Два важких роки війни: досвід подолання викликів для безпеки журналістів та стійкості медіа», передає кореспондент Укрінформу.

«Правдиве висвітлення інформації з України назовні є ключовим безпековим фактором у майбутньому існуванні та діяльності нашої країни. Для України тема безпеки журналістів є пріоритетом, записаним у документи та стратегії інформаційної безпеки, оскільки ми розглядаємо інформаційну безпеку не лише через призму боротьби з дискримінацією, але й через призму захисту прав громадян на отримання інформації», - підкреслив Шевченко.

На його переконання, для демократичної держави принципово важливо, щоб громадяни були проінформовані, тому журналістська професія має бути захищеною.

Читайте також: В Україні за час вторгнення РФ постраждали понад 100 журналістів - «Репортери без кордонів»

Заступник міністра культури та інформаційної політики наголосив, що права журналістів, права на свободу вираження поглядів є одним із пунктів, за якими здійснюється скринінг та переговори щодо євроінтеграції.

«У блоці фундаментальних прав є питання свободи вираження поглядів, яке включає безпеку журналістів. Для Європейського Союзу блок «Фундаментальні права» є одним з найголовнішим, з нього починаються переговори», - зауважив Шевченко.

Він висловив переконання, що Україна, український уряд буде гарантувати права журналістів, враховуючи, зокрема, і фактор європейської інтеграції як надважливий пріоритет.

Шевченко нагадав, що у цьому році Україна була також обрана в ЮНЕСКО до комітету з розвитку комунікацій.

«Саме він відповідає за тему безпеки і захисту журналістів. МКІП уповноважене працювати у цьому комітеті і виносити питання безпеки журналістів, працювати з ним на більш глобальному рівні, не лише в контексті безпеки в Україні, але й безпеки в інших країнах, дотримання міжнародних стандартів», - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк заявила, що ситуація щодо безпеки журналістів погіршується по всій Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-