У МКІП наполягають на продовженні санкцій проти Росії та Білорусі в інформаційній сфері

У МКІП наполягають на продовженні санкцій проти Росії та Білорусі в інформаційній сфері

Укрінформ
Заступник міністра культури та інформаційної політики з питань європейської інтеграції Тарас Шевченко наголосив на необхідності продовження санкцій проти Росії та Білорусі в інформаційній сфері в європейських країнах.

Як передає Укрінформ, про це Шевченко заявив під час науково-практичного симпозіуму «Горизонти безпеки: мир та інформаційна безпека для України» у Стокгольмі, повідомляє пресслужба МКІП.

«МКІП організувало розробку Стратегії інформаційної безпеки у 2021 році спільно з іншими міністерствами. Цей документ включає сім напрямків, що охоплюють попередження дезінформації та боротьбу з нею, поширення медійної грамотності, захист прав журналістів, захист прозорості та доступу до громадської інформації, розробку комунікаційних стратегій уряду, питання національної ідентичності, комунікація із окупованими та деокупованими територіями тощо», - сказав Шевченко.

Він наголосив, що необхідно розвивати інституції та ініціативи у боротьбі з фейками та підвищувати медійну грамотність населення. Також, за його словами, важливо продовжувати санкції проти Росії та Білорусі в інформаційній сфері в європейських країнах.

«Україна стала більш помітною в інформаційному просторі багатьох країн порівняно з тим, що було до початку повномасштабного вторгнення, і ця позитивна динаміка використовується для розширення допомоги Україні та відкриття реальної перспективи її вступу до Європейського Союзу. Це стимулює наші зусилля та програми відбудови України», – підкреслив заступник міністра.

Читайте також: Росіяни знищили та пошкодили в Україні 1938 об’єктів культурної інфраструктури

Шевченко додав, що інформаційна безпека та боротьба з дезінформацією - це не лише справа сьогодення, але й фундаментальна складова майбутнього, і в майбутньому все більшу роль відіграватиме штучний інтелект.

Як повідомлялося, Міністерство культури та інформаційної політики України спільно з Національним демократичним інститутом (NDI) реалізовуватимуть нові проєкти у сфері стратегічних комунікацій та протидії дезінформації.

Фото: mcip.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-