У МКІП спростували російський фейк, що Україна просуває в світі «бандерівську версію» історії

У МКІП спростували російський фейк, що Україна просуває в світі «бандерівську версію» історії

Укрінформ
Інформація про те, що українські дипломати нібито зобов'язані активніше розповсюджувати по світу "бандерівську версію" історії України, у тому числі в країнах глобального Півдня, Африки та Латинської Америки, не відповідає дійсності.

Про це у Телеграмі поінформував Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП, передає Укрінформ.

"Брехня: українські дипломати зобов'язані активніше розповсюджувати по світу бандерівську версію історії України, у тому числі в країнах глобального Півдня, Африки і Латинської Америки. Таку цитату народного депутата Володимира В'ятровича тиражують кремлівські канали", - зазначається у повідомленні.

Читайте також: У Німеччині викрили дезінформаційну кампанію в соцмережі Х, яка просувала російські наративи

У МКІП пояснили, що насправді в ефірі каналу NTA ексголова Інституту національної пам'яті і народний депутат Володимир В'ятрович закликав чинну владу України активніше пояснювати світові, що історія РФ – це не історія України.

У міністерстві поінформували, що В'ятрович у своїй відповіді журналістці взагалі нічого не казав про якусь "бандерівську версію історії".

"Спекуляції на іменах Романа Шухевича і Степана Бандери – це чергова недолуга спроба пропаганди нав'язати наратив про те, що вони нібито "злочинці", "пособники нацистів", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: ЦПД спростував фейк про «боротьбу» французьких активістів проти допомоги Україні

Як повідомлялося, дані про те, що погруддя генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича здали на металобрухт після удару дронами по музею, є неправдою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-