Кабмін виділив ₴34 мільйони на ремонт табору для полонених росіян

Кабмін виділив ₴34 мільйони на ремонт табору для полонених росіян

Укрінформ
Уряд виділив Міністерству юстиції 34 млн грн з резервного фонду на ремонт одного з таборів для утримання російських полонених.

Як передає Укрінформ, про це інформує Урядовий портал.

«На період воєнного стану витрати на здійснення заходів, пов’язаних із триманням військовополонених, можуть здійснюватися за рахунок коштів резервного фонду держбюджету. Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні 23 січня 2024 року. Також цим же рішенням Кабінет Міністрів виділив з резервного фонду Міністерству юстиції 34,05 млн грн на ремонт одного з таборів для утримання полонених росіян», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що на виділені урядом кошти будуть відремонтовані та відповідним чином обладнані будівлі й інженерні комунікації. Це збільшить спроможності України з утримання військовополонених відповідно до міжнародних норм та вітчизняного законодавства.

Читайте також: Росія неодноразово відмовлялася забирати полонених, яких Україна пропонувала на обмін - Лубінець

Також наголошується, що як підписант Женевської конвенції про поводження з військовополоненими Україна неухильно дотримується відповідних норм міжнародного права.

В уряді нагадують, що у квітні 2022 року було затверджено Порядок тримання військовополонених, який детально регламентує умови їх тримання, харчування, матеріально-побутове забезпечення тощо.

Як повідомлялося, представник ГУР Андрій Юсов розповів, що в Україні створюється ще один табір для російських військовополонених, який функціонуватиме згідно з міжнародним правом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-