Польське радіо для України з 1 січня призупиняє мовлення

Польське радіо для України з 1 січня призупиняє мовлення

Укрінформ
Польське радіо для України, яке почало роботу після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну у березні 2022 року, з 1 січня 2024 року призупиняє мовлення.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила Українська служба Польського радіо - Польське радіо для України, а також розповіла агентству українська журналістка Світлана Мялик.

“Із прикрістю і смутком повідомляємо, що з 1 січня 2024 року через обставини, на які ми не маємо впливу, Польське радіо для України призупиняє мовлення”,- йдеться в повідомленні.

Як повідомила агентству українська журналістка Світлана Мялик, яка працює на Польському радіо для України, причиною цього є відмова нового керівництва Польського радіо продовжувати договори про співпрацю з журналістами редакції, терміни яких спливають 31 грудня.

Відтак директор Польського радіо для закордону повідомив листом працівників української редакції, що з 1 січня Польське радіо для України не продовжуватиме мовлення в ефірі з 9-ї до 23-ї години “у зв’язку із кадровими причинами”. Одночасно він повідомив, що діяльність усіх інших мовних секцій Польського радіо залишатиметься без змін.

За її словами, загалом договори про співпрацю не продовжено з 26-ма українськими журналістами.

Після припинення багатогодинного мовлення Польського радіо для України Українська служба Польського радіо продовжить виходити з півгодинними передачами, як було до повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Польське радіо для України - це україномовний канал польського суспільного мовника, який було створено на основі Української служби Польського радіо для України торік у березні. Воно стало однією з найбільших україномовних радіостанцій у світі, мовлення якого з півгодини у березні минулого року зросло до 14,5 години в січні цього року. В ефірах журналісти цього радіо висвітлювали ситуацію на фронті, розповідали про польсько-український діалог, підтримку України з боку Польщі та інших країн.

Читайте також: У Польщі хочуть змінити роботу суспільних ЗМІ після влади Качинського

Як передавало агентство, міністр культури і національної спадщини Польщі Бартломей Сенкевич 27 грудня ініціював ліквідацію державних ЗМІ (TVP, Польське радіо, PAP), зберігаючи за собою право зупинити це рішення. Це рішення він мотивував тим, що президент Польщі наклав вето на закон, яким, серед інших, передбачалося виділення коштів на роботу державниз ЗМІ.

Як відомо, Дуда нещодавно наклав вето на зміни нового уряду до бюджету країни, які передбачали виділення 3 млрд злотих (понад 750 млн $) на функціонування TVP, Polskie Radio, PAP. Своє рішення президент РП пояснив незгодою зі змінами урядом Туска керівництва цих державних ЗМІ та їх спостережних рад, які він назвав незаконними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-