Уряд Польщі ініціює ліквідацію державних ЗМІ

Уряд Польщі ініціює ліквідацію державних ЗМІ

Укрінформ
Міністр культури і національної спадщини Польщі Бартломей Сенкевич ініціює ліквідацію державних ЗМІ (TVP, Польське радіо, PAP), зберігаючи за собою право зупинити це рішення.

Про це йдеться у дописі Міністерства культури і національної спадщини РП у соцмережі X, передає Укрінформ.

“У зв’язку з рішенням президента Польщі призупинити фінансування cуспільних ЗМІ, я вирішив ліквідувати компанії TVP, Polskie Radio, PAP”,- цитує міністерство Сенкевича.

Як підкреслюється, у ситуації, що склалася, це дозволить забезпечити безперервну роботу цих компаній, провести їх необхідну реструктуризацію та запобігти звільненню працівників через відсутність фінансування.

Підкреслюється, що стан ліквідації може бути скасований державою у будь-який час.

Як відомо, Дуда нещодавно наклав вето на зміни нового уряду до бюджету країни, які передбачали виділення 3 млрд злотих (понад 750 млн $) на функціонування TVP, Polskie Radio, PAP. Своє рішення президент РП мотивував незгодою із змінами урядом Туска керівництва цих державних ЗМІ та їх спостережних рад, які він назвав незаконними.

Читайте також: Більшість поляків хочуть відправити Качинського на політичну пенсію

Попереднє керівництво цих ЗМІ за підтримки політиків опозиційної партії "Право і Справедливість” бойкотують рішення уряду Туска. Відтак станом на сьогодні функціонують паралельні органи управління TVP, Polskie Radio, PAP: попередні, які не визнали рішення нинішнього уряду і опротестовують його, і нові, призначені чинним міністром культури і національної спадщини РП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-