У Канаді вимагають надати Україні більше зброї

У Канаді вимагають надати Україні більше зброї

Укрінформ
Міжнародні союзники мусять негайно надати Україні більше зброї та інших засобів, необхідних для якомога швидшої перемоги над Росією.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявила президент Конгресу українців Канади Олександра Хичій, коментуючи нічний масовий російський авіаудар по Україні. 

“Російський удар по безневинних людей - це ще один вияв варварства у довгій послідовності російських злочинів, що вимагає рішучої відповіді міжнародної спільноти. Канада й наші союзники мусять надати Україні зброю та засоби, необхідні Україні для перемоги над Росією”, - сказала Хичій. 

Вона додала, що канадці “приєднуються до українців у скорботі за жертвами цього російського злочину”. “Канада й наші союзники мусять назвати Росію тим, чим вона є - терористичною державою. Канада й наші союзники мусять запровадити повне торговельне ембарго на Росію. Терор повинен бути подоланий”, - наголосила очільниця української організації.

Як повідомлялося, під час масованого ракетного удару по Україні 29 грудня РФ атакувала Київ, Львів, Харків, Конотоп, Дніпро та Запоріжжя.

За попередніми даними, Росія використала 18 стратегічних бомбардувальників Ту-95 і майже всі види ракет, які має на озброєнні, також запускала ударні безпілотники.

Читайте також: Канада співпрацюватиме з Польщею задля подальшого надання допомоги Україні

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що Повітряні сили Збройних сил України у взаємодії із підрозділами Сил оборони України знищили 27 ворожих ударних БпЛА Shahed-136/131 і 87 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що ціллю масованого повітряного удару Росії по Україні стала соціальна й критична інфраструктура.

На цей час відомо про 30 загиблих та понад 160 поранених унаслідок масованого удару РФ по Україні.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-