Повномасштабною війною РФ порушила права всіх українських дітей - омбудсмен

Повномасштабною війною РФ порушила права всіх українських дітей - омбудсмен

Укрінформ
Український омбудсман Дмитро Лубінець вважає, що РФ, почавши повномасштабну війну, порушила права кожної української дитини.

Про це уповноважений Верховної Ради з прав людини заявив у інтерв'ю Укрінформу.

"Я вважаю, що права кожної української дитини Російська Федерація (розпочавши повномасштабну війну – ред.) порушила. Коли дитина не може просто відчувати себе в безпеці, а в нас, на жаль, на території всієї держави діти не можуть відчувати себе в безпеці, то це порушення основного права – на життя", - заявив він.

Окремо Лубінець зазначив, що питанням повернення депортованих українських дітей займається велика команда – Президент Володимир Зеленський, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, всі органи виконавчої влади, велика кількість громадських організацій, у тому числі і Офіс Омбудсмана.

"Кожен виконує свою роботу. І коли суспільство бачить повернення української дитини, це насправді результат великої роботи. Для того, щоб повернути навіть одну дитину, нам треба проводити безліч міжнародних активностей – їздити за кордон, публічно виступати тощо. Це щоденна важка системна робота", - поінформував уповноважений із прав людини.

Омбудсман наголосив, що українських дітей повертає саме держава Україна.

Відповідаючи на питання, як допомагають у процесі повернення депортованих українських дітей міжнародні партнери, він сказав, що станом на зараз у них є посередництво Катару в цьому питанні і гарна співпраця з ЮНІСЕФ.

Читайте також: Лубінець не вірить зараз в обмін «всіх на всіх»

"Але, на жаль, небагато міжнародних організацій, на мій погляд, зараз показують конкретний результат. Хоча й долучаються до різних ініціатив. У нас є дуже багато ініціатив (щодо повернення дітей до України – ред.) і ми хочемо показувати реальний результат", - розповів Лубінець.

Як повідомлялося, 22 грудня Лубінець поінформував, що в Україну з Росії повернули 12-річного хлопчика.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-