Кабмін схвалив Стратегію утвердження національної ідентичності до 2030 року

Кабмін схвалив Стратегію утвердження національної ідентичності до 2030 року

Укрінформ
Кабінет міністрів України схвалив Стратегію утвердження української національної та громадянської ідентичності на період до 2030 року.

Про це повідомив постійний представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Схвалено, з метою реалізації Закону України «Про основні засади державної політики у сфері утвердження української громадянської ідентичності», Стратегію утвердження української національної та громадянської ідентичності на період до 2030 року», - поінформував він.

За словами Мельничука, Стратегія визначає пріоритетні напрями діяльності у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності, стратегічні цілі та завдання щодо їх досягнення.

Водночас Стратегія спрямована на комплексне вирішення питань щодо організації та координації інформаційно-просвітницької роботи у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності, а також формування системи кадрового забезпечення у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності.

Читайте також: Нацменшини становлять близько 20% населення України - Держетнополітики

Також Стратегією передбачено розвиток інфраструктури у цій сфері та співпраця органів державної влади, органів місцевого самоврядування з інститутами громадянського суспільства щодо утвердження української національної та громадянської ідентичності.

«Затверджено операційний план заходів з її реалізації у 2023-2025 роках», - підкреслив посадовець.

Як повідомляв Укрінформ, Кабмін працює над Стратегією інноваційного розвитку України до 2030 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-