Нацменшини становлять близько 20% населення України - Держетнополітики

Нацменшини становлять близько 20% населення України - Держетнополітики

Укрінформ
В Україні близько 20% населення складають національні меншини.

Про це сказав заступник голови Державної служби України з етнополітики та свободи совісті Ігор Лоссовський на пресконференції в Медіацентрі Україна-Укрінформ.

"Приблизно 20% населення України складають національні меншини. За кількістю усіх нацменшин, а їх близько 130 згідно з останнім переписом населення, Україна одна з найбільш поліетнічних країн в Європі принаймні. Всі нацменшини України продемонстрували, що вони є українцями перш за все", - зазначив Лоссовський.

Читайте також: Президент підписав закон щодо прав нацменшин

За його словами, багато представників нацменшин показали себе і в збройній протидії російському агресору, і у гуманітарній, волонтерській, інформаційній роботі.

"Зі свого боку ми працюємо теж на захист інтересів наших нацменшин. Ми реформуємо законодавство України, останні місяці ми над цим активно працюємо з іншими центральними органами виконавчої влади. Реформування законодавства в сфері нацменшин є однією з рекомендацій Європейської комісії у зв'язку з кандидатським статусом України до членства в ЄС", - додав Лоссовський.

Він висловив сподівання, що європейські інституції оцінять роботу України в цій сфері.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський підписав закон про внесення змін до деяких законів України щодо врахування експертної оцінки Ради Європи та її органів щодо прав національних меншин (спільнот) в окремих сферах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-