Кабмін працює над Стратегією інноваційного розвитку України до 2030 року - Шмигаль

Кабмін працює над Стратегією інноваційного розвитку України до 2030 року - Шмигаль

Фото
Укрінформ
Кабінет міністрів України напрацював низку проєктів нормативних документів щодо підтримки інноваційної діяльності в Україні.

Про це повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Уряд працює над Стратегією інноваційного розвитку України до 2030 року. Про це зазначив під час презентації Глобальної інноваційної візії України», - поінформував він.

За його словами, стратегія базується на трьох принципах, серед яких розвиток української екосистеми інновацій.

Шмигаль уточнив, що йдеться про створення умов для вільного виникнення і циркуляції ідей, допомогу науково-дослідницьким інституціям, інноваційним стартапам та технологічним компаніям.

Очільник уряду повідомив, що другим принципом стратегії є «багатостороння державна політика підтримки інновацій: від дерегуляції до національних програм».

Водночас третім пріоритетом є стимулювання інновацій та розвиток технологій, які вирішують актуальні проблеми сучасності та майбутнього.

Прем’єр-міністр підкреслив, що уряд вже напрацював низку проєктів нормативних документів щодо підтримки інноваційної діяльності в Україні.

Читайте також: Переможці Open Datathon reUkraine отримають ₴4,4 мільйона на розвиток

«Головне — зняти бюрократичні перепони, які сковують ініціативу. Створити конкурентний ринок, де кожен, хто має талант і хист, зможе реалізувати свій бізнес-проєкт та зробити внесок в економічне зростання», - наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, Фонд розвитку інновацій обрав 15 найкращих українських стартапів, які розвиваються й створюють інноваційні розробки в умовах війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-