У Світовому конгресі українців розповіли про два типи російської пропаганди

У Світовому конгресі українців розповіли про два типи російської пропаганди

Ексклюзив
Укрінформ
Росія поширює у світі два основні типи пропаганди, направлені на різні аудиторії.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів президент Світового конгресу українців Павло Ґрод.

“Російська пропаганда ділиться на два типи: груба й делікатна. Перша розповідає дурниці про те, що Україною керує нацистський режим, який негайно треба змінити тощо. Утім, у демократичному цивілізованому світі це не сприймають. Головний споживач такої грубої пропаганди - авторитарні режими й внутрішньоросійська аудиторія. Більшу небезпеку становить делікатна дезінформація, яка, окрім іншого, намагається поширити ворожнечу між біженцями й громадянами країн їхнього перебування”, - сказав Ґрод.

Він додав, що за останні три місяці об’їхав 11 держав Європи “і багато де помічав цей наратив”. “Важливо добитися, щоб політики у всіх країнах вирізняли цю пропаганду й боролися з нею”, - наголосив президент СКУ.

Читайте також: Світовий конгрес українців призначив голову своєї місії в Україні

На переконання Ґрода, “небезпечними є й штучні політичні проєкти, які намагаються експлуатувати історичні проблеми, використовуючи символіку вже неіснуючих державних утворень”. “Ці спроби не нові, росіяни вже десятки років намагаються сіяти міжнаціональну ворожнечу. З огляду на це, світовому українству необхідно постійно говорити правду й доносити до громадськості факти про чинну ситуацію”, - підсумував очільник української організації.

Як повідомляв Укрінформ, Світовий конгрес українців вважає сприяння якомога швидшій перемозі України основним пріоритетом своєї діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-