Уряд виділив понад ₴180 мільйонів на держдопомогу полоненим

Уряд виділив понад ₴180 мільйонів на держдопомогу полоненим

Укрінформ
Уряд на засіданні Кабінету міністрів 17 жовтня виділив з резервного фонду держбюджету 180,1 мільйона гривень на допомогу звільненим з полону та сімʼям тих, хто досі перебуває в полоні.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомляє у Телеграмі.

Проєкт документа розроблений за ініціативою Мінреінтеграції.

"Зокрема, документом передбачено 129,2 мільйона гривень на надання щорічної державної грошової допомоги родинам політв’язнів, цивільних заручників і військовополонених. Вона виплачується у розмірі 100 тисяч гривень за кожен рік перебування таких осіб у місцях несвободи", - ідеться у повідомленні.

Крім того, 50,9 мільйона гривень будуть спрямовані на виплату по 100 тисяч гривень одноразової державної грошової допомоги звільненим із російського полону.

Кошти на банківські рахунки зазначених осіб перераховуватиме Мінреінтеграції.

Читайте також: В ООН закликають вимагати від Росії доступу до всіх полонених та ув'язнених

"Мінреінтеграції дякує Мінекономіки та Мінфіну за співпрацю для забезпечення соціального захисту звільнених із полону та сімей полонених", - наголосили у міністерстві.

Як повідомляв Укрінформ, 2 жовтня Президент Володимир Зеленський підписав закон №9638 про посилення соціального захисту військовослужбовців, поліцейських, які потрапили в полон, та членів їх сімей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-