Зеленський підписав закон щодо зарплат полонених

Зеленський підписав закон щодо зарплат полонених

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський підписав закон №9638 про посилення соціального захисту військовослужбовців, поліцейських, які потрапили в полон, та членів їх сімей.

Про це повідомляється на сайті парламенту, передає Укрінформ.

Документом пропонується зберегти грошове забезпечення осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, які потрапили в полон, а також зникли безвісти за особливих обставин, та можливість виплати їхнім сім’ям. Окрім тих, хто здався в полон добровільно.

Також законом уточнюється порядок виплати грошової компенсації військовослужбовцям та поліцейським за невикористані дні відпусток, за невикористані дні відпусток у разі загибелі (смерті) військовослужбовців та поліцейських.

Водночас передбачено удосконалення порядку виплати одноразової грошової допомоги при звільненні з військової служби.

Окрім того, військовослужбовцю на підставі висновку ВЛК надається відпустка для лікування у зв’язку з хворобою або відпустка для лікування після поранення (контузії, травми або каліцтва) із збереженням грошового та матеріального забезпечення. Тривалість такої відпустки визначається характером захворювання, поранення (контузії, травми або каліцтва). Загальний час безперервного перебування військовослужбовця в закладах охорони здоров’я та у відпустці для лікування у зв’язку з хворобою або у відпустці для лікування становить не менше тижня та не може перевищувати в цілому чотирьох місяців підряд (крім випадків, коли законодавством передбачено більш тривалі строки перебування на лікуванні).

Читайте також: Президент підписав закон, що запроваджує новий вид кримінального покарання

Як повідомляв Укрінформ, 6 вересня Верховна Рада України ухвалила закон про посилення соціального захисту військовослужбовців, поліцейських та членів їх сімей.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-