До України вдалося повернути 382 депортовані Росією дитини

До України вдалося повернути 382 депортовані Росією дитини

Укрінформ
До України вдалося повернути вже 382 дитини, яких депортували до Російської Федерації.

Про це уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив під час всеукраїнського правозахисного форуму "Легіон права", передає кореспондент Укрінформу.

"Станом на сьогодні (7 липня – ред.) вдалося повернути 382 українські дитини. Останні дві дитини ми повернули вчора (6 липня – ред.). Я сьогодні зустрічав їх у Києві, а вчора з території Російської Федерації їх забрав мій представник, який працює в секторі безпеки і оборони, Олександр Кононенко", – сказав Лубінець.

Читайте також: В Україні розслідують понад 2,9 тисячі воєнних злочинів РФ проти дітей

Він розповів, що ці діти з сім’ї військовослужбовців. За словами омбудсмена, мама була в російському полоні – визволена 17 жовтня 2022 року, а тато загинув у Маріуполі.

Лубінець підкреслив, що повернення депортованих українських дітей – це дуже складний процес, який має низку викликів. У цьому контексті він наголосив на важливості активнішого залучення міжнародних організацій до процесу повернення дітей додому.

Читайте також: РФ передала під «попередню опіку» щонайменше 1148 українських дітей

Як повідомляв Укрінформ, за даними прокуратури, станом на ранок 7 липня понад 1545 українських дітей постраждали внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації. 494 дитини загинули та понад 1051 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-