В Україні розслідують понад 2,9 тисячі воєнних злочинів РФ проти дітей

В Україні розслідують понад 2,9 тисячі воєнних злочинів РФ проти дітей

Укрінформ
Офіс генерального прокурора здійснює процесуальне керівництво у провадженнях щодо понад 2900 злочинів проти дітей, пов’язаних із війною.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

"1 червня Україна відзначає Міжнародний день захисту дітей. З початку повномасштабної агресії рф у прицілі ворога найдорожче — наші діти. Офіс Генерального прокурора здійснює процесуальне керівництво у провадженнях щодо понад 2900 злочинів проти дітей, пов’язаних із війною: вбивства та поранення, сексуальне насильство, напади на установи і заклади для дітей, депортація, примусове переміщення, викрадення", - ідеться у повідомленні.

Внаслідок дій ворога 484 дитини загинули, 992 поранено.

Встановлено 13 фактів сексуального насильства проти неповнолітніх.

Пошкоджено понад 2500 освітніх закладів. 256 з них — зруйновано повністю.

Читайте також: Лубінець: Скільки загалом дітей викрала РФ – не знає ніхто

"Понад 19 500 українських дітей примусово депортовані до Росії чи тимчасово окупованих територій. Та це лише ті випадки, які зареєстровані офіційно. Їх повна кількість може бути в десятки разів більшою", - зауважили в ОГП.

Прокурори повідомили про підозру у вчинені воєнних злочинів проти дітей 35 особам. Скеровано до суду обвинувальні акти щодо 30 осіб. 11 осіб засуджено.

Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт президента РФ Володимира Путіна та уповноваженої РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Офіс Генпрокурора максимально сприяв та сприяє роботі МКС на території України. З жовтня 2022 року виконано понад 30 запитів МКС про надання інформації, матеріалів, доказів, проведення слідчих та процесуальних дій.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві внаслідок нічної ракетної атаки Російської Федерації, за уточненою інформацією, загинула 9-річна дівчинка, її мама та ще одна жінка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-