Китай нагадав заяву Кулеби, щоб відповісти на появу в ЗМІ «пропозицій» віддати РФ частину України

Китай нагадав заяву Кулеби, щоб відповісти на появу в ЗМІ «пропозицій» віддати РФ частину України

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ Китаю у відповідь на повідомлення ЗМІ про нібито пропозиції спецпосланця Лі Хуея віддати РФ окуповані території України нагадали заяву українського міністра Дмитра Кулеби, який спростував подібні закиди.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Речниця китайського МЗС Мао Нін на брифінгу не дала прямої відповіді на запитання, чи пропонував Лі європейській стороні залишити Росії окуповані українські території, і зауважила натомість, що Китай своєчасно оприлюднив інформацію про поїздку спецпредставника.

Після цього речниця зовнішньополітичного відомства нагадала, що глава українського МЗС Дмитро Кулеба спростував подібні закиди.

«Зазначу, що міністр закордонних справ України публічно заявив, що він контактував з іншими сторонами (які проводили переговори з Лі – ред.), і жодна країна не сказала, що спеціальний представник Лі Хуей зробив пропозиції, про які повідомляє The Wall Street Journal», - сказала Мао.

Читайте також: Китай підтримує Європу в зусиллях із відновлення миру в Україні – МЗС

За її словами, сторони конфлікту висловили підтримку зусиллям Китаю щодо пошуку політичного рішення. «Наразі українська криза перебуває на критичному етапі. Китай і надалі зміцнюватиме діалог і комунікацію з усіма сторонами, продовжуватиме будувати взаємну довіру й заохочуватиме міжнародне співтовариство до пошуку найширшого спільного розуміння для політичного врегулювання кризи в Україні», - сказала Мао.

Як повідомлялося, видання The Wall Street Journal повідомляло, що спеціальний представник Китаю Лі Хуей під час свого європейського турне нібито пропонував залишити тимчасово окуповані території України Росії.

Згодом міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба спростував цю інформацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-