Китай підтримує Європу в зусиллях із відновлення миру в Україні – МЗС

Китай підтримує Європу в зусиллях із відновлення миру в Україні – МЗС

Укрінформ
Китай вважає, що ініціатива у врегулюванні російсько-української війни належить Європі, й підтримує зусилля європейців із відновлення миру в Україні та пропозиції мирного рішення, прийнятного для всіх європейських країн.

Про це на брифінгу заявила речниця МЗС КНР Мао Нін, коментуючи переговори спецпредставника Пекіна Лі Хуея із заступником генерального секретаря Європейської служби зовнішніх дій Енріке Мора, передає власний кореспондент Укрінформу.

Мао зауважила, що, за даними Європейської служби зовнішніх дій, сторона ЄС привітала візит спеціального посланника Лі до Європи та нещодавню співпрацю Китаю з Україною (телефонні переговори голови КНР Сі Цзіньпіна з Президентом Володимиром Зеленським наприкінці квітня – ред.).

Вона вкотре зазначила, що Китай дотримується об’єктивної і справедливої позиції та активно просуває переговори про мир, що, за її словами, «знайшло широке розуміння і підтримку в міжнародному співтоваристві».

«Враховуючи, що криза в Європі, Китай підтримує Європу в зусиллях із відновлення миру та пропозиції мирного рішення, прийнятного для всіх. Китай готовий і надалі відігравати конструктивну роль у просуванні мирних переговорів», - сказала Мао.

Читайте також: Китай вважає причиною «української кризи» проблеми з безпековим управлінням у Європі

Як повідомляв Укрінформ, заступник генерального секретаря Європейської служби зовнішніх дій Енріке Мора на зустрічі зі спеціальним представником Китаю у справах Євразії Лі Хуеєм висловив надію на конструктивну роль КНР у врегулюванні конфлікту в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-