СБУ затримала медсестру, яка передавала росіянам персональні дані українських військових

СБУ затримала медсестру, яка передавала росіянам персональні дані українських військових

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України затримала в Херсоні медсестру, яка працювала на ФСБ Росії та передавала ворогу персональні дані українських захисників і захисниць.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

«Служба безпеки затримала ще одну російську агентку у результаті контрдиверсійних заходів у звільненому Херсоні. Нею виявилась медсестра однієї з місцевих лікарень, яка під час окупації обласного центру була завербована кадровим співробітником ФСБ», - ідеться в повідомленні.

За його завданням після звільнення Херсона вона залишилась у місті і продовжила працювати у медичному закладі для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України.

Зловмисниця збирала для агресора установчі дані українських захисників, які проходили лікування в медичній установі.

Також вона шпигувала за місцями базування Сил оборони, які дислокуються на території Херсона.

Читайте також: СБУ викрила шістьох киян, які «засвітили» роботу ППО

Крім того, російська агентка фіксувала наслідки ворожих ракетно-артилерійських обстрілів Херсона і передавала відповідні звіти до ФСБ через месенджер.

Розвіддані потрібні були загарбникам для коригування повторних вогневих ударів по місту.

Як встановили слідчі, у поле зору російської спецслужби жінка потрапила через публічну підтримку загарбників в одній із антиукраїнських груп у Телеграмі.

Під час обшуків за місцем проживання фігурантки був виявлений мобільний телефон, який вона використовувала для комунікації з росіянами.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили їй про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Читайте також: СБУ затримала жительку Харківщини: «зливала» дані про ЗСУ сину в росію

Жінка перебуває під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Як повідомляв Укрінформ, Державне бюро розслідувань заочно оголосило підозру колишній голові одного із судів Луганська, яка з 2018 року очолює фейковий «верховний суд ЛНР» та забезпечує становлення і функціонування «судової системи» псевдодержавного утворення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-