СБУ викрила шістьох киян, які «засвітили» роботу ППО

СБУ викрила шістьох киян, які «засвітили» роботу ППО

Укрінформ
Служба безпеки України встановила особи шістьох жителів столиці, які незаконно поширювали інформацію про роботу сил протиповітряної оборони під час масованої ракетної атаки росіян на Київ 16 травня.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

“У ніч на 16 травня вони здійснили несанкціоновану фото- та відеозйомку роботи української протиповітряної оборони та розмістили відповідні матеріали у соцмережах”, - ідеться у повідомленні.

Серед іншого фігуранти зафіксували результати ураження російських крилатих і балістичних ракет. Тим самим вони могли розкрити місцеположення та специфіку роботи вітчизняної ППО.

За лічені хвилини ці відео підхопили численні Телеграм-канали та російські пропагандистські пабліки. Серед них – інтернет-ресурси, які підконтрольні російським спецслужбам.

Відео: СБУ

Крім того, кіберфахівці СБУ заблокували роботу онлайн-камер, які в автоматичному режимі фіксували роботу ППО.

Читайте також: Здатність української ППО збивати «Кинджали» стала для Росії несподіванкою - британська розвідка

За даними слідства, виявлені відеокамери перебувають на балансі декількох столичних комерційних структур.

При цьому доступ до відзнятих файлів був відкритим для широкого кола користувачів, які виклали відео нічної атаки на Київ у загальному доступі в Ютуб.

Отриману інформацію загарбники могли використовувати для коригування повторних повітряних ударів по Києву.

Під час невідкладних слідчих дій за місцями фактичного проживання фігурантів були вилучені мобільні телефони і комп’ютерна техніка, які вони використовували для поширення забороненого контенту.

За вказаними фактами слідчі СБУ зареєстрували кримінальне провадження за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану).

Зловмисникам загрожує до 8 років ув’язнення.

Як повідомляв Укрінформ, секретар РНБО Олексій Данілов висловив переконання, що українці, які знімали й викладали відео роботи української ППО в інтернет, нестимуть за це відповідальність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-