Українці, котрі оприлюднювали відео роботи ППО, відповідатимуть за це - Данілов

Українці, котрі оприлюднювали відео роботи ППО, відповідатимуть за це - Данілов

Єдині новини
Укрінформ
Секретар РНБО Олексій Данілов висловив переконання, що українці, які знімали й викладали відео роботи української ППО у мережу Інтернет, нестимуть за це відповідальність.

Про це він сказав у ефірі телемарафону “Єдині новини”, у контексті запитання, чи варто реагувати на заяви росіян про нібито знищення ними системи Patriot, повідомляє кореспондент Укрінформ.

“Звичайно, вони мають щось говорити, вони мають щось заявляти. Єдине, що я можу сказати, що в нас був не зовсім приємний випадок, коли наші громадяни, не розуміючи дуже небезпечної ситуації, викладали відео. Це неприпустимо. Більш того, я більш ніж впевнений, що вони будуть за це нести відповідальність, - ті, хто робить такі речі”, - сказав Данілов.

Як повідомляв Укрінформ, близько 03:30 16 травня російські окупанти атакували Україну з північного, південного та східного напрямків 18 ракетами різних типів повітряного, морського та наземного базування. Усі 18 ракет були знищені силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних сил ЗС України.

Низка ЗМІ повідомили, що популярна київська блогерка опублікувала в соцмережах відео роботи української ППО вночі 16 травня.

Читайте також: Зеленський подякував захисникам і захисницям українського неба

Водночас речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат закликав громадян бути відповідальнішими, дбати про свою безпеку і не виставляти відео ракетних атак, де ворог може бачити роботу українських систем ППО.

Також він наголосив, що військові адміністрації повинні врегулювати питання роботи камер відоспостережння, аби ворог не міг в режимі онлайн бачити роботу української системи ППО та наслідки ракетних атак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-