СБУ затримала жительку Харківщини: «зливала» дані про ЗСУ сину в росію

СБУ затримала жительку Харківщини: «зливала» дані про ЗСУ сину в росію

Фото
Укрінформ
СБУ затримала на Харківщині двох інформаторів рф, які шукали для ворога інформацію про контрнаступ Збройних Сил України.

Про це з посиланням на СБУ повідомляє Укрінформ.

Зловмисниками виявились знайомі між собою чоловік та жінка з Вовчанська, які приховано збирали інформацію про місця базування та переміщення Сил оборони у прикордонному районі. Також вони фіксували наслідки російських ракетно-артилерійських обстрілів регіону.

Як повідомили в ОГП, жінка збирала інформацію про переміщення та базування українських військових на території Вовчанська та інших населених пунктів Чугуївського району.

Дані вона передавала своєму сину, який проживає у рф та пов’язаний з російськими спецслужбами. До протиправної діяльності він, крім матері, залучив свого давнього знайомого.

Обоє підозрюваних коригували ворожі удари по українських позиціях. При цьому син фігурантки перед переїздом до рф тривалий час мешкав у Вовчанську та добре орієнтувався на місцевості.

У ході обшуків у затриманих виявлено мобільні телефони, які вони використовували для контактів з ворогом.

Фігурантам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу (Несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану).

Читайте також: СБУ затримала двох жителів Краматорська, які наводили російські ракети на локації ЗСУ

Підозрюваних узяли під варту. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ викрила двох поплічниць агресора, які «зливали» окупантам локації Сил оборони у фронтових та прифронтових районах Донеччини.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-