У Польщі канадські пластичні хірурги прооперують українців з важкими травмами обличчя

У Польщі канадські пластичні хірурги прооперують українців з важкими травмами обличчя

Фото
Укрінформ
Провідні канадські пластичні хірурги оперуватимуть у лікарні на півдні Польщі поранених російськими обстрілами українців.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли у Канадсько-українській фундації (КУФ), яка співфінансує медичну місію.

“У міському шпиталі польського міста Челядзь почалась місія канадських пластичних хірургів CUSAP, які прооперують українських пацієнтів з важкими травмами обличчя. Всі пацієнти є жертвами війни, вони зазнали травм від вогнепальної зброї та вибухів унаслідок російської агресії”, - заявили у Фундації.

Зазначається, що протягом двох тижнів операції будуть зроблені 48 українським пацієнтам, які пройшли попередній дистанційний огляд канадськими лікарями. “Більшість пацієнтів потребує складних посттравматичних реконструкцій після отримання черепно-лицьових травм, травм м'яких тканин, верхніх та нижніх кінцівок, опіків”, - пояснили в українській організації.

Читайте також: Військовому у Львові встановили біонічний протез руки – він повернувся на фронт

Очікується, що операції відбуватимуться у трьох операційних залах, в яких хірургічні бригади працюватимуть одночасно. “Тривалість операцій від 5 до 15 годин залежно від важкості травми. Деяких пацієнтів канадські лікарі прооперують вдруге або втретє. Після операції, коли стан пацієнтів стабілізується, їх перевезуть в Україну в супроводі спеціалістів - також коштом фонду”, - поінформували в Канадсько-українській фундації.

Хірургічні команди складаються з медичних працівників-волонтерів з різних провінцій Канади: серед них дев'ять хірургів, п'ять анестезіологів, чотири терапевти та 23 медсестри. “Кожна хірургічна бригада включає мультидисциплінарний персонал, хірургічне обладнання та весь необхідний хірургічний матеріал”, - стверджує КУФ.

Важливе значення у місії канадських лікарів має також освітній компонент. “На кожну місію запрошуються українські хірурги, які проходять навчання у канадських колег. Спеціально для них був розроблений освітній семінар з черепно-лицьової хірургії. В цьогорічній місії також візьмуть участь 15 українських лікарів”, - запевнили у Фундації.

Місії пластичних хірургів були засновані Канадсько-українською фундацією разом з Sunnybrook Science Health Center як допомога українському народові після Революції Гідності у 2014-му році. За цей час канадські пластичні хірурги прооперували 286 пацієнтів. Операції дозволили значно покращити якість життя прооперованим українцям.

Читайте також: В одній зі столичних профільних клінічних лікарень модернізували хірургічне відділення

З 2014 року по 2020 рік Канадська місія пластичних хірургів базувалась у Київському військовому шпиталі, також канадські лікарі мали виїздні операції у Львові та Одесі. За роки роботи місії в Україні Канадсько-українська фундація допомогла Київському військовому шпиталю обладнати операційні майже на 2 млн канадських доларів.

Цьогорічна місія - вже десята з 2014 року і третя, що відбуватиметься у Польщі від початку повномасштабного російського вторгнення. Дві попередні місії пройшли у вересні та листопаді 2022 року.

Всі три останні місії фінансуються коштом донорської підтримки, зібраної у рамках ініціативи “Гуманітарний заклик України”, яку спільно втілюють Канадсько-українська фундація та Конгрес українців Канади.

Автор: Андрій Сірко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-