В одній зі столичних профільних клінічних лікарень модернізували хірургічне відділення

В одній зі столичних профільних клінічних лікарень модернізували хірургічне відділення

Укрінформ
Хірургічне відділення однієї з державних київських клінічних лікарень днями отримало двадцять електричних і механічних функціональних ліжок з медичними тумбами до них.

Про це передає Укрінформ.

Оснащення цієї клінічної установи давно вже потребувало модернізації. Та під час війни закупівля медикаментів, товарів медичного призначення та обладнання - потужний виклик як для державного, так і місцевих бюджетів.

Для європейців такі ліжка – звичайна річ: приймають потрібну висоту, легко транспортуються, дезінфікуються, мають спеціальний матрац, що підлаштовується під контури тіла. Кут нахилу секцій ніг, голови регулюється за допомогою електричного пульта управління, надаючи можливість пораненому змінювати висоту від підлоги до ложа, отже - легше вставати, лягати і пересідати.

«Ці функціональні ліжка - для поранених військовослужбовців. Ті, хто не може самостійно ходити, пересуватися чи повертати голову — за допомогою пульта можуть усе це зробити. Ці ліжка просто рятують життя», — коментує провідний лікар-хірург.

За його словами, багато медичних закладів у державі просто перестали функціонувати через руйнування, тому навантаження на вцілілі заклади зросло: «І їх оснащення, модернізація, оновлення матеріальної бази – життєво важливе питання. Таке «підкріплення» нам сьогодні надала благодійна організація «Благодійний фонд «Help for Ukraine». Ці ліжка призначені саме для хірургічних відділень. Таких у нашому відділенні взагалі ще не було. Жодного».

«Нашим лікарям потрібно працювати в сучасних умовах, комфортних для пацієнтів, яких вони лікують, і в першу чергу – для поранених бійців. І лікарям, і нашим друзям з Німеччини ми дуже дякуємо, – розповідає президент благодійної організації «Благодійний фонд «Help for Ukraine» Степан Асланян.

Читайте також: Ukrainehilfe Baiersdorf передала допомогу лікарням Житомира

«За останній рік ми передали різнопрофільним медичним закладам України понад 150 одиниць дороговартісного діагностичного обладнання, загалом гуманітарних вантажів - обладнання, меблів, препаратів, витратних матеріалів і засобів реабілітації – всього близько 1000 тон. Постійно контактуємо з головними лікарями, тому знаємо потреби практично кожного: коли, куди і що потрібно везти», - резюмує віцепрезидент благодійної організації Вілен Фаталов.

Це не перший візит волонтерів з БО «Благодійний фонд «Help for Ukraine». Раніше до цієї клінічної лікарні фондом було завезено п’ять ящиків наборів хірургії ока, два медичні ліжка, ящик Octenisan MD nasal gel.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-