Європарламент обговорив повернення депортованих українських дітей

Європарламент обговорив повернення депортованих українських дітей

Укрінформ
Європейський парламент вкотре обговорив питання повернення депортованих до росії українських дітей, кількість яких може сягати від 16 до 300 тисяч.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінреінтеграції.

«Європейський парламент вкотре обговорив питання повернення українських дітей, незаконно депортованих на територію рф. Зазначалося, що наразі їх кількість може сягати від 16 до 300 тисяч. Таку цифру євродепутати пояснили тим, що вивозити наших дітей росіяни розпочали ще 2014 року – з часу окупації Криму та частини Донецької й Луганської областей», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Генсек Ради Європи закликала до посилення політичної волі для виконання рішень ЄСПЛ

Як зазначається, євродепутати також акцентували на тому, що насильницька депортація знову стала можливою, оскільки подібні злочини, скоєні в СРСР, свого часу не були засуджені, а винні ніколи не переслідувалися на міжнародному рівні. Втім, нині світова спільнота врахувала цей факт і Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт російського диктатора володимира путіна та російської уповноваженої з прав дитини марії львової-бєлової.

Як відзначили в пресслужбі, ЄС і надалі продовжує підтримувати Україну в розслідуваннях воєнних злочинів і злочинів проти людяності. Комісія ЄС вже виділила Міжнародному кримінальному суду в Гаазі понад 10 мільйонів євро, а також ідентифікувала 16 російських посадових осіб, відповідальних за примусове переміщення дітей із тимчасово окупованих територій. Наступним кроком спільних зусиль буде конференція, організована Єврокомісією та Польщею. Вона покликана об’єднати міжнародні зусилля для пошуку насильно вивезених з України дітей, відзначили у відомстві.

Читайте також: Україна напрацьовує варіанти групових повернень дітей - Лубінець

Як повідомляв Укрінформ, 20 квітня Сенат Франції закликав інституції та країни Євросоюзу зібрати докази насильницького вивезення українських дітей до росії та накласти санкції на російських чиновників, причетних до цих злочинів.

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) впродовж своєї весняної сесії з 24 по 28 квітня, проведе термінові дебати про депортацію українських дітей окупантами до росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-