Генсек Ради Європи закликала до посилення політичної волі для виконання рішень ЄСПЛ

Генсек Ради Європи закликала до посилення політичної волі для виконання рішень ЄСПЛ

Укрінформ
Генеральний секретар Ради Європи, до складу якої входять 46 країн, Марія Пейчинович-Бурич закликала держави-члени виявити підвищену політичну волю для виконання рішень Європейського суду з прав людини та покращити свої можливості для цього.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресреліз.

“Виконання судових рішень має важливе значення для верховенства закону. За минулі роки наші держави-члени досягли послідовного прогресу у виконанні постанов Європейського суду, але в даний час Суд розглядає все більше і більше справ все більшої складності”, - сказала вона.6

Читайте також: Україна і Словаччина продовжили дію збільшених гарантованих потужностей для імпорту газу

Вона також зазначила, що Конвенція про права лсловаччинаюдини поступово змінила життя людей на краще. “Щоб цей позитивний вплив продовжувався, наші держави-члени мають продемонструвати політичну волю для повного та послідовного виконання рішень”, - зазначила генсек Ради Європи.

Згідно з останнім річним звітом Комітету міністрів Ради Європи про виконання постанов ЄСПЛ, у 2022 році Європейський суд передав 1459 нових справ в Комітет міністрів, який здійснює нагляд за їх виконанням державами-членами.

Загалом протягом року було закрито 880 справ, у тому числі 200 “провідних” справ, які вимагали конкретних і часто широкомасштабних заходів з боку держав-членів для запобігання повторенню подібних порушень. Близько 6112 справ ще не були повністю реалізовані до кінця 2022 року, включаючи 1299 провідних справ.

Очікується, що виконання рішень Європейського суду з прав людини стане важливою темою Саміту глав держав і урядів Ради Європи, який відбудеться в Рейк'явіку 16 і 17 травня 2023 року.

Читайте також: Ядерна загроза: Фон дер Ляєн закликала Китай «по-дружньому» вплинути на росію

Як повідомляв Укрінформ, 3 квітня до Києва прибули генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич та віцеканцлер - міністр економіки Німеччини Роберт Габек.

Президент Володимир Зеленський провів зустріч із Пейчинович-Бурич, під час якої закликав Раду Європи докласти зусиль, щоб зупинити незаконну депортацію рф громадян України з тимчасово окупованих районів і зон бойових дій, та забезпечити повернення протиправно депортованих українців, передусім дітей.

Крім того, Зеленський показав генсеку Ради Європи справжній концентраційний табір у селі Ягідне на Чернігівщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-