У Сербії провели культурно-мистецький вечір, присвячений Шевченку

У Сербії провели культурно-мистецький вечір, присвячений Шевченку

Фото
Укрінформ
У сербському місті Кула днями відбувся культурно-мистецький вечір, присвячений пам’яті українського поета, художника та мислителя Тараса Шевченка.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Республіці Сербія. 

Захід відбувся завдяки ініціативі та зусиллям Культурно-мистецького товариства ім.Івана Сенюка (м.Кула) і Національній раді українців Сербії, а також особисто її голові пану Філіпу Пронеку.

«Учні і дорослі натхненно співали та декламували твори духовного батька українського народу», – йдеться в дописі.

Зауважується, що вечір відвідали представники посольства та представники української меншини м.Кула, які зберігають мовні та культурні традиції українського народу. Крім того, у заході взяли участь українські громадяни, які вже понад рік як знайшли притулок в Сербії.

«Як подяка сербам, що поділяють трагедію нашого народу, засуджують звірства російських окупантів, Шевченків «Заповіт» як і частина його творів виконувалися сербською мовою», – повідомили у диппредставництві та додали, що урочистий вечір відкрили виставкою художніх робіт пані Амалії Ковач.

Нагадаємо, представники української та русинської діаспори, громадяни України та Сербії відзначили День соборності України біля пам'ятника видатному українському письменнику Тарасу Шевченку в місті Новий Сад.

Фото: Посольство України в Республіці Сербія / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-