ООН підтримуватиме Україну в проведенні оцінок шкоди довкіллю – заступниця генсека

ООН підтримуватиме Україну в проведенні оцінок шкоди довкіллю – заступниця генсека

Укрінформ
Програма ООН з довкілля зобов’язується підтримувати уряд України в проведенні оцінки шкоди навколишньому середовищу від агресії росії.

Про це в інтервʼю Укрінформу заявила заступниця генерального секретаря ООН, виконавча директорка Програми ООН з довкілля Інгер Андерсен.

«Ми працюємо з державами-членами. Україна є державою-членом ООН. Ми будемо працювати над наукою, доказами та даними, які ляжуть в основу оцінки впливу цього конфлікту. Ми підтримуватимемо уряд у проведенні цих оцінок. Це наша робота. Ми зробили це в багатьох інших країнах», - зазначила вона.

Андерсен зауважила, що дані вже говорять про те, що війна в Україні має руйнівні екологічні наслідки. І коли зброя зупиниться, навколишньому середовищу потрібні десятиліття, щоб відновитися.

Читайте також: Триває розробка механізму підрахунку збитків, завданих війною екології України - Зарівна

«Це те, що ми будемо надавати та продовжувати розповідати», - підкреслила виконавча директорка програми ООН.

Як повідомляв Укрінформ, 14 березня керівник Офісу Президента Андрій Єрмак обговорив із виконавчою директоркою Програми Організації Об’єднаних Націй з довкілля (UNEP) Інгер Андерсен питання відповідальності росії за екологічні злочини в Україні.

Україна попередньо оцінює екологічну шкоду, завдану агресором, у понад 2 трильйони гривень, або понад 50 мільярдів доларів, без урахування збитків, завданих росією на тимчасово окупованих територіях. Це умовні цифри, тому що механізм оцінки реальних збитків тільки розробляється.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-