У МКІП розповіли, коли очікують конкретних рішень від партнерів у боротьбі з пропагандою рф

У МКІП розповіли, коли очікують конкретних рішень від партнерів у боротьбі з пропагандою рф

Укрінформ
Міністерство культури і інформаційної політики (МКІП) очікує конкретних рішень від країн-партнерів у боротьбі з російською пропагандою, після того, як команда експертів з ЄС, США, Канади та Великої Британії обговорить порядок денний "інформаційного Рамштайну".

На цьому наголосив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко під час першого дня Міжнародного форуму зі стратегічних комунікацій в Україні Kyiv StratCom Forum 2023, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз ми намацали трек, за яким на базі ЄС скликатимемо групу експертів з ЄС, США, Канади та Великої Британії, що має підготувати зустріч міністрів ЄС для обговорення адженди (порядку денного - ред.), яку ми запропонували. Нам би дуже хотілося, щоб фінальною точкою такої зустрічі стали конкретні рішення на рівні ЄС, Штатів та інших партнерів", - сказав він.

Читайте також: Ткаченко: Україна донесе свої меседжі до європейців лише за вироблення спільних з ними наративів

Також Ткаченко нагадав основні пункти плану для боротьби з російською дезінформацією, який Заходу пропонує Україна. За його словами, "інформаційний Рамштайн" передбачає заборону пропагандистських каналів, які ще продовжують існувати, також "під бан" мають потрапити держорганізації рф й російські соцмережі.

"Окремий пункт – заборона "россотрудничества" та інших організацій, які репрезентують кремль в усіх столиця ЄС, оскільки вони є "дахом" для реальних спецслужб росії", - підкреслив Ткаченко.

Ще Україна пропонує партнерам обмежити користування російськими джерелами інформації, натомість відривати пункти для кореспондентів в Україні, аби спиратися на власну інформацію. Також Ткаченко наголосив на необхідності підтримки українських медіа.

Читайте також: Ткаченко обговорив із представницею Держдепу США захист культурної спадщини

"Ідеальна картина для мене: об’єднати зусилля центрів стратегічних комунікацій різних країн, аби всі журналісти й медіа перевіряли джерела й могли дізнатися, що це за російський наратив, наскільки він відповідає дійсності. Це треба надалі зробити звичкою: бачите інформацію росії – аналізуєте, наскільки можна їй довіряти", - зазначив міністр.

Ткаченко підкреслив, що санкцій для російських медіа та пропагандистів недостатньо - потрібна криміналізація статей: "вони мають зрозуміти, що можуть реально потрапити за ґрати".

Як сказав очільник МКІП, необхідна також конфіскація майна, зокрема у таких організацій, як "россотрудничество", на користь України, аби покрити руйнацію культурної спадщини.

Читайте також: У Раду подали проєкт закону про визнання культурної спадщини елементом нацбезпеки

"Ми маємо справу з гібридною війною – якщо є "військовий Рамштайн", то має відбутися й інформаційний", - підкреслив Ткаченко.

Як повідомлялося, 2-3 березня в столиці проходить Kyiv StratCom Forum 2023 на тему «Що потрібно для перемоги в інформаційній війні України? Досвід стратегічних комунікацій у воєнний час». Мета заходу – зібрати разом комунікаційників з України та країн Європи і Америки, щоб обговорити результати боротьби України на інформаційному фронті у війні з росією, поділитись успішними та цікавими українськими комунікаційними кейсами, підсумувати досвід за минулий “воєнний” рік та поділитись ним із партнерами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-